Avatud köögid või kööktuba! Kas möödanik sisekujunduses või praktiline ruumilahendus? (1)
Aeg, mil moodne köögitehnika ja luksuslik köögimööbel eksponeertuna terve elutoa täitis hakkab muutum. Kummaline, et paarikümne aasta jookul kandus mood, mis tegelikult sai alguse New Yorki minimalistlikest suburban korteritest, kus lihtsalt ruumi puudusel ehitati avatud köögiga stuudiokorter, jõudumööda kogu maailma hiigelsuurte majapidamitse tippu. Pole olemas moodsat maja, kus täna ei oleks avatud kööki.
Köök on tänagi küll luksuslik paik ja kallid kaubamärgid sealse tehnika juures endiselt hinnas, kuid samas ei pea toiduvalmistamisel tekkiv aur ja lõhnad ummistama kogu korterit või elumaja. Pidev solin ja nõudepesu kolin ei ole enam uutes korterites üldse elutuppa kantud. Pigem on saamas taas trendiks eraldi köögid ja söögitoad. Inimesed saavad süüa toas, aga toidu valmistamine ja sellega kaasnevad ettevalmistused ei pea enam koanduma tuppa.
Maitseid on mitmeid ja inimesi, kes endiselt köögivalikul eriarvamusel samuti mitmeid. Millist eelistad, kas eradli asuvat kööki või avatud kööktuba?
Kommentaarid