Foto: Stokpic, Pexels
Tee ise
25. aprill 2019, 12:19

VIDEO | Tunned valu randmes ja labakäes? Need harjutused toovad leevendust

Valu ja tuimus randmes ning labakäes võivad olla märgiks karpaalkanalisündroomist ehk hiirekäest. Probleemi aitavad leevendada harjutused, mida on hea teha lühikese tööpausi ajal. Vaata videot!

Karpaalkanalisündroomi puhul on karpaalkanal ahenenud trauma, põletiku või ülekoormuse tõttu. Pidev surve närvile tekitab tuimust ning funktsioonihäireid. Videos näidatud harjutuste eesmärgiks on lõdvestada rannet ning ergutada vereringet.

Valu randmes võib olla märgiks karpaalkanalisündroomist ehk hiirekäest. Foto: Lex Photography, Pexels

1. Sõrmede rullimine

Istu toolil üks käsi puhkamas põlvel teine ees. Painuta labakäsi randmest üles ning rulliva liigutusega kõverda sõrmed peopessa. Viimasena kõverda pöial teiste sõrmede peale. Tee harjutust mõlema käega 5 korda.

2. Sõrme puudutused

Istu toolil üks käsi puhkamas põlvel teine ees. Painuta labakäsi randmest üles ning puutuda korda mööda iga sõrmega pöialt. Tee harjutust mõlema käega 3 korda.

3. Haare randmest

Istu toolil üks käsi puhkamas põlvel teine ees. Pööra eesoleva käe peopesa üles ja suru rusikasse, pöial kõige peal. Haara teise käega ees oleva käe randmest ning hoia 2 sekundit. Korda sama teise käega.

4. Käed koos rinnal

Istu toolil käed rinna ees peopesad vastamisi surutud. Too rahulikult käsi allapoole, kuni nabani ning hoia venitust 30 sekundit.

5. Randmevenitus üles

Istu toolil ja tõsta üks käsi ette, randmest painutatud üles. Haara teise käega sõrmedest ning painuta sõrmi enda suunas. Hoia venitust 30 sekundit ja korda teise käega.

6. Randmevenitus alla

Istu toolil ja tõsta üks käsi ette, randmest painutatud alla. Haara teise käega labakäest ning suurenda venitust. Hoia venitust 30 sekundit ja korda teise käega.

7. Randmetõmme

Istu toolil ja haara ühe käega teise käe labakäest. Tõmba õrnalt. Hoia venitust 5 sekundit ja korda teise käega.

Allikas Facebook, Goodful