Foto: Pixabay
Tööelu
24. aprill 2019, 15:47

Viis nõuannet karjääriredelil tõusmiseks

Noored spetsialistid tunnevad sageli, et neil on võimatu karjääriredelil tõusta. See on mure, mis kahjustab sellise isiku töö kvaliteeti ning tahtmist ametialaselt üldse kuhugi jõuda. Eduka biotehnoloogia ettevõtte müügijuht Chad Ritter jagab portaali AskMen vahendusel viit nõuannet, et olla edukas ning karjääriredelil edasi pürgida.

1. Tee tööd

Sa oled siiski ise vastutav suuna eest, mida sinu karjäär võtab. Seega pead tegema oma praegust tööd hästi – piisavalt edukalt, et sul jätkuks aega ka muu tegevuse jaoks. Ideaalis võiks see muu tegevus arendada oskusi, mida on vaja järgmise soovitud rolli tarvis.

2. Valmista endale plaan järgnevaks viieks kuni kümneks aastaks

On palju lihtsam pühenduda, kui tead, kes sa soovid olla tulevikus. Vaata, kus asetsed täna ning kus tahad olla viie kuni kümne aasta pärast. Kui sul puuduvad tulevikurolliks puuduvad oskused, pead neid hakkama juba täna täiendama. Vastasel juhul võib olla selleks vajalikul ajal juba hilja.

3. Tee häält!

Ära karda näidata üles ambitsioone. Jaga neid ka ülemusega, kes võib anda sulle arenemiseks suuniseid. Kuid kui oled bossi arvates paigalseismisega rahul, ei anna ta sulle arenguks tõuget.

4. Hangi erinevaid kogemusi

Ära karda end proovile panna erinevates osakondades. Kui oled töötanud müügiesindajana, proovi näiteks rahandus- või reklaamiosakonda. Töö erinevates osakondades annab sulle laiema perspektiivi, kuidas ettevõte töötab. Samuti hangid kogu firmast vajalikke tutvusi, mis sul tulevikus kasuks tulevad.

5. Laienda võrgustikku

Läbi interneti soovitud positsioonile kandideerides, oled tööandja jaoks täiesti tundmatu isik. Kasuta näiteks LinkedIn'i, et ettevõtte asjassepuutuvate isikutega suhelda ning neilt tööposti kohta nõu ja abi küsida. Sul avaneb võimalus küsida, mis teeb neid oma rollis edukaks. See annab hea pidepunkti ning mõistmise soovitud kohale kandideerimiseks.