Kas kohv teeb õnnelikuks?Foto: Mario Ibrahimi / Unsplash
Uudised
26. aprill 2019, 05:32

Valmista kodus kohvi nagu tõeline proff!

Juba täna ja homme on Kultuurikatlas toimumas Tallinn Coffee Festival, mis koondab avardab põnevat kohvimaailma. Uurisime kohviekspertidelt järele, milliseid seadmeid nad ise kodus kohvi valmistamiseks kasutavad. Üllatavalt ei olegi tegu keeruliste ja kallite vahenditega.


Coffery.ee kohviekspert Kaspar Grossfeldt kasutab koduseks kohvi valmistamiseks Hario V60 masinat või AeroPressi. “Soovitan mõlemat soojalt. Ka soovitan kohvijoojatel investeerida kohviveskisse. Ise jahvatades ja jahvatusastet kontrollidest saad oma valitud ubadest maksimaalse potentsiaali välja võtta. Eelistada võiks veskit, millega on võimalik jahvatusastet muuta.”

Hario V60 meetodit kasutab kodus ka Pauligi kohvikoolitaja Mihkel Jürimaa. “Sellega on kohvi valmistamine kiire, mugav ja tulemuseks on väga puhta ja hea maitsega kohv,” sõnab kohvispetsialist ja lisab, et boonusena näevad Hario klaaskann ja filtrihoidik ka stiilsed välja.

King Coffee Service kohviekspert Villu Viikholm toob oma lemmikuna välja AeroPressi. “Kasutan seda ise päris tihti, sest tegemist on tõeliselt mugava ja lihtsa kohvividinaga. AeroPressiga saab parima tulemuse siis, kui kasutada väikest käsijahvatit, et kohv oleks alati värske.” Käsijahvatiks soovitab Viikholm valida Porlex jahvati, sest see mahub kenasti AeroPressi sisse ära ja niimoodi on mugav tarvikuid ka matkale kaasa võtta. “Kui on aga soovi teel olles kahele-kolmele inimesele kohvi pruulida, siis sellisteks puhkudeks on mul autos alati varuks Clever Dripper, mis teeb kiiresti ja lihtsalt kuni 500 ml kohvi ja selle filtreid leiab ka väiksematest külapoodidest,” kirjeldab Viikholm kohvisõbra valikuid.