Ja nüüd pessu!Foto: Charlotte Post / Pixabay
Lemmikloom
29. aprill 2019, 11:28

Lemmik vajab pesu? Väldi neid enamlevinud vigu

Ahvatlevad kraavid ning mullahunnikud meelitavad koera nuuskima ja püherdama. Pärast meeliülendavat jalutuskäiku võib sind tervitada üks paras porikäkk, kes on vaja puhtaks pesta. Selle juures võiksid pöörata tähelepanu järgnevale.

Kasutad koera pesemiseks sama seepi, mida enda pesemiseks. Vali lemmikule kindlasti spetsiaalne šampoon ja ära pese teda inimesele mõeldud šampooniga, sest inimese ja koera pH-tase on väga erinev.

Valid suvalise koerašampooni. Lähtu šampooni valikul oma lemmikust, olemas on väga erinevaid šampoone. Pea valikul silmas:

oma lemmiku karvatüüpi ja kui pikk see on;

  • kutsikad vajavad õrnemat šampooni;
  • kas sinu lemmiku nahk on tundlik?

Milleks see palsam? Palsamit kasuta selleks, et koera karva pehmendada. Väga oluline on palsami kasutamine pikakarvalistel koeratõugudel, sest see hõlbustab koera kammimist ja säilitab karvkattes optimaalse niiskusetasakaalu.

Küll koer ennast ise kuivaks raputab! Väga oluline on koer peale pesu põhjalikult kuivatada, sest niiske karv võib tekitada nahaprobleeme. Näiteks lühikarvalistele koertele on olemas spetsiaalne Rukka Light kuivatusmantel. Hea on kasutada ka mikrofiibrist kuivatusrätte. Pikakarvaliste koerte puhul tuleks kasutada kuivatamiseks fööni. Lemmikloomapoodides on ka müügil spetsiaalsed föönid koertele, mis on märksa võimsamad kui inimeste föönid.

Allikas: Petcity.ee