Toataim.Foto: Helin Loik
Sisustus
27. aprill 2019, 12:36

Kuidas valida endale toataime?

Korralik vanik toataimi on tõusev trend sisustuses. Kuidas ja mille järgi taimi koju valida sõltub aga sellest, milline on sinu kodu, sinu elustiil ja kui palju sa jõuad ise oma toataimede eest hoolt kanda. Hortes annab nõu toataimede valikul.

Ida või läänepoolsed toad on taimedele parimate valgustingimustega. Seal tunnevad end hästi nii täisvarju- kui ka päikeselembesed toalilled. Millist taime aga valida, kui tegemist hämara valgusega koduga? Sel juhul on sobivam õrna tekstuuri ning suurte tumeroheliste ja pehmete lehtedega taimed. Näiteks sõnajalg, begoonia, tõlvlehik, sulgvõhik, havisaba ning roheliste lehtedega draakonipuu ja kummipuu.
Kui kodu aknad vaatavad lõunakaarde, siis tuleks valik teha nende taimede seast, mille lehed on lihakad, nahkjad või kaetud vahakorraga. Samuti sobivad hästi kirjulehelised ning karvade või asteldega kaetud taimed. Kaktuselised, tsitruselised, kirinõges, fuksia, kalanhoe, vahalill ja erinevad sukulendid. Kui päike on väga ere, siis varjuta taimi või tõsta aknast vähemalt meetri kaugusele. Õnneks meie kliimas väga tihti sellist probleemi ei esine.

Loe rohkem Hortese blogist