EMA VÕI POLIITIK? «Poliitik olen ma niigi. Ema olla on mu põhiolemus.»Foto: Laura Strandberg
Inimesed
30. aprill 2019, 18:02

Mailis Reps 20 aastat kestnud abielust: perest ei saa välja astuda, kui sul on lapsed (60)

«Tahan selle selja taha jätta. Mul on väga palju, mille nimel elada,» tõdeb poliitik ja kuue lapse ema Mailis Reps peale seda kui abikaasa Agris pere juurest lahkus. 

«Tahan selle selja taha jätta. Mul on väga palju, mille nimel elada,» tõdeb poliitik ja kuue lapse ema Mailis Reps peale seda kui abikaasa Agris pere juurest lahkus. 

Mailis Reps: «Ma ei kahetse mitte midagi, vastupidi: kõige rohkem rõõmu tunnen praegu oma lastest. Olen palju analüüsinud – kui ma peaksin kõike uuesti tegema, teeksin samamoodi. Ma pole ühtegi oma last ette planeerinud, nad on kõik tulnud, armastusest, mõlemapoolsel heakskiidul. Ka meie valik elada niimoodi kõrvuti riikides, et mõlemad said oma elu ja karjääriga jätkata, oli ühine. Olen palju elanud ja õppinud välismaal. Minu jaoks oli oluline naasta Eestisse. Ma soovisin pere luua Eestis, et mu lapsed kasvaksid Eestis. Kaugsuhe võib ka täiesti edukalt töötada. Kas ka 20 aastat järjest? Siin on oht, et üks inimene võõrandub. Võib-olla see töötaski täpselt niikaua, kui pidi. Kui sa küsiks, kas ma kuidagi suutnuks seda mõni aasta tagasi ette näha, siis vastus on ei. Kõik tundus korras.»

Kohviku eraldatud kambris pole Mailisega rääkides korrakski surutud, kurba vaikust. Me räägime palju, osa sellest on jutt, mis ei näe iial trükivalgust. Mailis analüüsib, küsib, vastab ise ja kuulab. Tähelepanelikult. «Võib-olla on mul veel šokiperiood. Abielus olen ma endiselt, need asjad vajavad aega,» lausub ta mõtlikult.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99