Toredad peonipid, kuidas korraldada meeldejääv sünnipäev.Foto: Designecologist/Pexels
Nipid
1. mai 2019, 06:47

Kuidas korraldada ägedalt maitsekas sünnipäevapidu? 8 nippi staarblogijalt

Zoe Sugg on ilu-, moe- ja elustiiliblogija, kelle sulest on ilmunud ka eesti keelde tõlgitud raamat „Tulge külla”, kust leiab põnevaid ideid ja retsepte pidude ja tähtpäevade korraldamiseks. Järgnevalt mõned praktilised nõuanded, mis aitavad korraldada eriti laheda sünnipäevapeo.

Kui palju külalisi ja millal?

Mõtle välja, kas soovid korraldada suurejoonelise peo või väikese istumise lähedaste sõpradega. Suure peo puhul on oluline saata laiali kutsed õigeaegselt, et kõik külalised saaksid kindlasti tulla. NIPP: kui aega pole, saada kutsed sotsiaalmeedia kaudu.

Üllatuspidu või mitte?

Kui sünnipäevalaps ei naudi tähelepanu keskmes olemist, ei tasu seda suurt ettevõtmist isegi kaaluda. Kui aga asjalood on vastupidised, siis selleks, et üllatuspidu korda läheks, tuleb kindlasti külalisi informeerida selle saladuses hoidmisest. Esimesest ehmatusest üle saanud sünnipäevalaps on kindla peale terve õhtu suurepärases meeleolus.

Kus ja kui suurelt?

Kui plaanid suuremat pidu, tuleb mõelda, kus seda pidada. Kui ilm tõotab tulla ilus, aga oma aeda külalised ära ei mahu, siis võiks kaaluda randa või parki.

NIPP: kindla peavarju annavad aga peopaik, mõni kohvik või turismitalu.

Aktiivne tegevus või pingevaba tantsupidu?

On lõputult võimalusi, mida sünnipäevapeol ette võtta. Tagasihoidlikumale sõbrale võiks huvi pakkuda lilleseade või -pärgade punumine, keraamikamaalimine või päevake spaas iluhoolitsusi nautides. Seiklusjanulisemad sõbrad tahaksid, aga hoopis teha aktiivset veesporti, mängida paintball’i, külastada põgenemisruumi või hoopis kummitustetuuri vanalinnas.

NIPP: ära alahinda koduse peo korraldamist, kus saab teha hubase kokteili- või filmiõhtu.

Dekoratsioonid teevad peopaiga eriti lõbusaks. Foto: Pineapple Supply Co. / Pexels

Kaunistused ja toidud

Pea meeles, et enamik külalisi on nõus aitama nii toitude kui ka kaunistuste juures. Seega kasuta seda ära! Esimene asi on muidugi õhupallid ja lipuketid, mis loovad hetkega peomeeleolu. Kasuta nii heeliumiga täidetud kui ka ise täis puhutud õhupalle, mida saad põrandale laiali laotada. Ära unusta ka peo teemat, mõeldes seejures ka värvitoonidele.

NIPP: toidu puhul võiks minna „mida väiksem, seda parem” teed. Näiteks küpsised ja snäkid, mida saab näppude vahelt süüa.

Tort

Sünnipäeval peab kindlasti ka tort olema, kuid tingimata mitte klassikaline. Miks mitte teha hoopis hiigelsõõrik, muffinitorn, küpsisehunnik või virn pannkooke?

Klassikalise tordi asemel paku külalistele hoopis pannkooke! Foto: Heather Barnes / Unsplash

Mille pealt kokku hoida?

Otsusta, millele tahad kulutada ja mille pealt saad kokku hoida. Võibolla tahad ägedaid ja kalleid õhupalle või hoopis vinget peopaika. Miks mitte neid siis valida ja hoia kokku hoopis toidu pealt.

Pappkasti rõõm

Zoe enda sünnipäevad olid alati lõbusad, sest vanaisa korraldas iga kord märgiviskamise. Ehitas plankudest laadaputka ja peitis konservipurkide alla maiustusi. Lapsed pidid topsid liivakottidega maha viskama, et maiustused kätte saada.

NIPP: alati ei pea kõike poest ostma, ka lihtsast pappkastist võib saada just see, mida ise soovid!

Raamatust Zoe Sugg „Tulge külla”