AIAPIDU, MEISTERDAMINEFoto: HELIN LOIK
Sisustus
3. mai 2019, 14:20

Mis on suvi ilma aiapeota? Kuidas pidu nii ettevalmistada, et see oleks kõigile meeldejääv? (5)

Aiapeod on sel suvisel hooajal kohustuslikud nagu ujumine ja rannas käimine, metsas matkamine ja jäätise söömine. Siin mõned vihjed, mida peo korraldamisel silmas pidada. 

* Säilita meeldiv ja kerglane atmosfäär, ära liialt palju üle mõtle ega lauda asjade ja liigsete detailidega kuhja. Kõik peab olema kättesaadav ja mugav.

* Kasuta õues päris nõusid ja säästa loodust. Lisaks on igas maakodus mitmeid erilisi vanu serviise ja nõusid, millega on suurepärane lauda katta ja sõpradele rõõmu valmistada. Mõnus vintage õhkkond mõjub igas aias suurepäraselt.

*Too lauale lilled ja kõrred. Suvi on kaunim aeg aastast ja miks hoida lilli vaid põllul ja peenral. Just Eestimaa suves saab kõige paremini katta lauda imeliste põllulilledega ja pillirookõrtega. Ära hoia end selles osas tagasi. 

*Valgusta aed imeliste tuledega. Kellelt iganes nõu küsida on esimene asi see, et pane õue valgus ja lambid. Kaunista aed imeliste tuledega ja see annab müstiliselt kauni olemise. 

*Aiapeo mööbel võiks olla kiirelt liigutatav ja kergelt puhastatav. Ei tea iial, mis hakkab taevast sadama ja kuidas veab ilmaga, või kes parasjagu peole lisandub, sest üllatuskülalisi jagub suvesse kuhjaga. Seega peaks olema mööbel kergesti ümberpaigutatav, vajadusel selline, mida annab juurde tuua ja kõik peoga kaasnev kergelt kokku ning lahti pakitav.

Vaata veel nippe: Decoraid.