Võilill.Foto: Teet Malsroos
Sisustus
8. mai 2019, 08:08

Umbrohi pole patt! Juba nädalavahetusel ootab ees Võilillefestival!

Võilillefestival toimub 11.- 12 . mail 2019 Kihlepas Audrus Pärnumaal. Kahe päeva jooksul toimub kogukondlik ja tervislikke eluviise toetav festival, mis toetab taaskasutust ja keskkonnasõbralikke eluviise.

Selle aasta festival keskendub looduslikele ja loomulikele maitsetele. Muusikalisi vahepalasid pakub Marek Sadam, juttu vestab Valdur Mikita ja šamaani Kotkasulg viib rännakule. Ajurveeda toitumise õpitoad ja kohaliku käsitöö ja toidulaat.

Festivali raames toimub taimetark ja õieterapeut Mercedes Merimaa õpituba. Naine on Võilillefestivali algataja ja selle hing. Väega metsikute taimede jõudmist Eestimaa loodusest meie toidulauale on Mercedes propageerinud ja õpetanud juba ammu. Võilille, naadi, kõrvenõgese tarvitamine on on juba laialt (taas)levinud. Nüüd on aeg sirutada järgmiste taimede poole. Ja seekordse tutvuse objektiks on meie putked. Täpsemalt tuleb juttu leesputkest, kikkaputkest ja mesiputkest ja kuidas neid tarbetaimedena söögiks ja tervise kosutamiseks kasutada. "Võilill õitseb igal kevadel ja igal kevadel ootan ma paljusid sõpru, kes üksteisega taaskohtumisest, lahedatest tegemisest, tervislikust väega toidust ja ägedate mõtete kaasamõtlemist rõõmu tunnevad," ütleb Mercedes Merimaa.

Allikas: Võilillefestival.