Toiduuudised
14. mai 2023, 06:59

EMADEPÄEVA KOOGIKIIRABI: 7 kiiresti valmivat ja väga lihtsat küpsetist

Kui poleks viimast minutit, ei saaks midagi valmis, kõlab üks küünikute nalju. Avastasid emadepäeva hommikul, et kooki pole ja kingitust samuti, ent midagi oleks hea talle kasvõi kontaktivabat ukse taha viia?  Ära muretse. Meil on mitmeid lihtsaid küpsetisi, mille jõuad kindlasti õigel ajal valmis. 

Iseküpsetatud kook on parim kingitus. Paki see kenasse karpi või libista kauneimale vaagnale, puista juurde paar võililletutti või nurmenukuõit, ning ulata emale. Või kellelegi, kes on sinu elus olnud ema eest. Oluline polegi kingitus või õigesti tabatud lemmikmaitsed - tähtis on meelespidamine. Täna ja iga päev.

Me oleme kõik sündinud oma emade südames, olgu meie vahel siis veresidemed või mitte. Head emadepäeva!

Klikka retseptil: Lihtne tagurpidi ingveri-õunakook 

Lihtne tagurpidi ingveri-õunakook Foto: Martin Ahven

See retsept on küll õuntest, aga asenda need rabarberiga! Tee neist tagurpidi karamellist küpsetist, millele ingver annab korralikult särtsu juurde. Tõeline jahedate maipäevade ilmestaja, mis on samas üllatavalt lihtne valmistada.

Klikka retseptil: Lihtne ja efektne! Kalasabas banaanikook 

Kalasabas banaanikook

Banaanidega on üks igavene teema pidevalt õhus. Mida ometi teha köögilauale seisma jäänutega, mis enam kedagi ligi ei tõmba? Seepärast tahaks me nüüd hoopis hüüda: “Parim päev banaanikoogikokkunikerdamiseks-küpsetamiseks on täna! Keedad kange kohvi, valad törtsu konjakit ja ... valad siis mõlemad koogi sisse. ”

Klikka retseptil: Lihtne šokolaadikook 

Lihtne šokolaadikook Foto: Hanna Odras

Vahukoor ja liköör pehmete šokolaadikoogikihtide vahel annavad suurepärase maitse. Kogus 10 lõiku. Retsepti autorid Elen Torb ja Hanna Odras.

Kliki retseptil: Iirise memme rabarberikook 

Iirise memme rabarberikook Foto: Jaan Heinmaa

Suure plaaditäie maitsvat rabarberikooki saad lihtsatest kodus olevatest ainetest. Kogus 16 tükki.

Klikka retseptil: Lihtne hapupiimakook 

undefined Foto: Daisy Lappard

Kook, mille segad kokku, paned ahju ja valmis see ongi. Kogus 8 lõiku.

Klikka retseptil: Lihtne šokolaadikook 

Lihtne šokolaadikook Foto: Toidutare

Kiirelt kokku segatav mahlane ja maitsev šokolaadikook sobib hästi oma pere või ootamatute külaliste magusaisu kustutamiseks.

Klikka retseptil: Kõige lihtsam rabarberikook 

Kõige lihtsam rabarberikook Foto: Jaan Heinmaa

See ülimalt lihtsatest ja enamasti alati kodus olemasolevatest ainetest valmiv kook maitseb kõigile. Kui rabarberiaeg on läbi, saad kasutada teisi marju.