Burgerikukli valimisel on oluline tekstuur ja maitse. Foto: Valeria Boltneva / Pexels
Nipid
16. mai 2019, 16:55

5 nippi: parima burgeri saladus

Mis sa arvad, kas parima burgeri saad õige kukli, juustu või rasvase kotletiga? Kõik need osised on kindlasti olulised, aga parima burgeri saad, kui suudad selle loomisel saavutada tasakaalu.

Saavuta tasakaal
Vali esimese asjana välja üks või kaks maitset andvat komponenti, näiteks piprane kotlet või maitsekas juust, ja seejärel leia kaaslased, mis neid maitseid täiendavad. Ära unusta köögivilju. Kui nende söömine põhjustab raskusi, tee oma lemmiksalatist hoopis võileib.

Otsi inspiratsiooni
Kui armastad Kreeka toitu, proovi burgeri vahele sokutada fetat, hummust ja oliive. Aasiapärase burgeri juurde kuuluvad soja-ingverimajonees, tuunikala, värske kurk ja roheline. Sööd iga päev kana? Lisa burgerikukli vahele kanafilee, lisaks näiteks apelsinimarmelaad, toorjuust ja roheline sibul.

Vali hoolikalt
Burgerikukli valimisel on oluline tekstuur ja maitse. Näiteks tugevama koorega ciabatta vahele sobivad pehmed ja niisked lisandid, tavalise saiaviilu vahel muudaksid need aga saia varsti lödiks.

Asi on maitses!
Tavalise nisusaia juurde sobivad mahedama maitsega lisandid, samas kui täisterasaiaga sobivad ka tugevad ja kangemad iseseisvad lisandid. Ära kasuta jalapeno- või oliivisaia, sest nende maitse võib kõige muu üle domineerida.

Ära üle pinguta
Liiga palju kastmeid muudab võileivad lögaseks ja tasakaal kaob, liiga vähe aga jätab saia kuivaks. Seega kasuta burgeri vahel majoneesi, ketšupit, sinepit jms pigem vähem ja pane törts kastet taldrikule lisaks.

Allikas: Chef Mom