Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti uudised
16. mai 2019, 10:14

LINNAS TAIMEDEGA HÄDAS: naabrinaise kurk tungib minu rõdule! (13)

Õhtulehele kirjutas Rein, kes on hädas naabrinaisega, kes igal aastal rõdul erinevaid taimi kasvatab. Häda on aga selles, et lopsakad taimed kipuvad naabrite rõdule.

„Senised jahedad ilmad on mind säästnud, aga koeraga jalutades juba märkasin, et mammi aknalaual on kurgid juba meetrised. Kolmapäeval innustus ta soojast juba niivõrd, et tassis kõik rõdule. Õhtul suitsu tehes tervitasid kurgilehed mind juba pragudest. Ta on kõik oma lilled ja taimed rõdule tõstnud,“ kurdab Rein.

„Jääks need tema poolele püsima, siis mind ei huvitaks, aga need otsesõnu tungivad minu rõdule. Praegu veel kannatab olla, aga mul on kogemused eelnevatest aastatest. Need taimed ronivad peagi kogu täiega minu koju! Kui ma kurki armastaks, siis võiks rahul olla, sest eelmisel aastal saime ka meie saaki – kaks kurki kasvasid ja valmisid meie rõdul,“ toob Rein näite.

„Mina aga maltsa ei armasta! Naabrimammi tõttu – ma ei kannata seda enam silmaotsaski. Rääkimine ei ole aidanud, sest nagu juba ütlesin – taimed on ka tänavu meie rõdu vallutamas. Mida ma siis teen? Tõstatan teema ühistukoosolekul? Või kisun vihaga taimed välja? Mõistus on otsas, aga miks ma pean omas kodus kannatama,“ on Rein nõutu.

„Keegi kunagi kurtis, et naabrid seksivad liialt valjult – no see ei kesta vähemalt kuid järjest. Aga see kurgimajandus – seda pean terve suve taluma. Enamgi veel,“ kurdab Rein.