See on realiseerimata raha, mis kapist või riidepuudelt vastu vaatab. Foto: Sarah Brown / Unsplash
Raha
13. aprill 2021, 05:02

Kui palju raha sul riidekapis seisab? Vaata järele, kuidas see välja arvutada! (4)

Kindlasti oled end tabanud riietest pungil garderoobikapi ees ja mõelnud, et ikka ei ole mitte midagi selga panna. Järgmine kord, kui see juhtub, kujutle kõiki neid kasutuna rippuvaid asju koos hinnalipikutega ja vaata tõele näkku: see on realiseerimata raha, mis riidepuudelt vastu vaatab. Kuna otse riidekapist sularaha välja võtta ei saa, jagame sulle soovitusi, kuidas saaksid siiski oma kasutuna seisvate riiete potentsiaali ära kasutada.

Ettevalmistus

  • Et leida motivatsiooni kapi kallale asuda, kasuta riidekapi kalkulaatorit ja arvuta välja, kui palju raha sul tõenäoliselt kapis seisab.
  • Järgmiseks tõsta eraldi välja riided, millest oled valmis loobuma. Protsessi lihtsustamiseks võid enda jaoks kehtestada ka mõned reeglid ‒ näiteks otsustad müüki panna kõik riided, mida sa pole vähemalt pool aastat kordagi kandnud, või rõivad, millel on endiselt hinnasildid küljes, kuid ootavad „oma aega“.
  • Viimasena otsusta, kuidas soovid oma asjadest vabaneda. Selleks et kunagise ostusumma pealt ka midagi tagasi teenida, on suures plaanis kolm võimalust:

Lisa asjad internetti müüki 
Internetis müümiseks on mitmeid kohalikke ostumüügiplatvorme nagu Yaga.ee, Osta.ee või Facebook Marketplace, kuhu saad üles laadida müüki minevate toodete pildid ja kasu lõigata nende lehtede orgaanilistest külastajatest, mis suurendab müügivõimalust. Lisaks on netis müümine enamasti tasuta ja kohast sõltumatu, nii et sinu kaup on leitav huvilistele üle Eesti.

Vaata, millal ja kus toimub sulle lähim kirbuturg
Siinkohal on Harjumaal elades valik paratamatult suurem ning oma müügiplatsi saab rentida näiteks populaarsetel Telliskivi või Balti jaama kirbukatel, kuid ka väljaspool Tallinna tasub uurida, millal taoline üritus sinu kodukohas aset võiks leida. Müügikoha rent varieerub turu koha ja suuruse lõikes, kuid jääb enamasti 12-18 euro vahele. Kuidas kirbukal kõikidest asjadest lahti saada, vaata siit!

Rendi müügiboks
Viimastel aastatel on tekkinud mitmeid kaupluse vormis kirbukaid, kus saab endale perioodi kaupa boksi rentida ning asjad sinna müüki viia. Hinnad
varieeruvad kohapõhiselt, kuid keskmiselt on müügiboksi rent 20-30 eurot nädalas. See on hea võimalus, kui sa ei taha ise aktiivselt müügiga tegeleda, vaid asjad lihtsalt müüki anda.