Rõõmsaks teeb oskus elada hetkes ja seda koerad oskavad.Foto: Jamie Street / Unsplash
Nipid
24. mai 2019, 06:42

Rõõmsa elu nipid: koertelt on, mida õppida!

Koerad on tõelised rõõmupallid, kes oskavad võtta igast hetkest parima. Mis oleks kui prooviksid mõnda koeralikku nippi, et elada just praeguses hetkes.

Kasuta ära iga rõõmuhetk

Koer ei kurvasta selle üle, mis oli enne ja mis tuleb pärast. Seega ära sinagi jää kinni mõtetesse, kas tegid ikkagi õigesti või mida teised sinult ootavad. Selle asemel naudi neid hetki, mil saad teha just seda, mis sulle praegu rõõmu teeb.

Nuhuta värsket õhku

Miski muu ei tee koera rõõmsamaks kui jalutuskäik metsas. Mine sinagi metsa, mere äärde või rabasse jalutuskäigule. Tunne tuulepaitust näol, nuusuta looduse lõhnu, roni, jookse ja püherda murus.

Tervita kojutulnud pereliikmeid

Pole rõõmsamat vaatepilti kui saba liputav üliõnnelik koer, kes tuleb oma pereliikmeid uksele tervitama. Rutta sinagi oma lastele või kaasale vastu, et neid naeratades kallistada. See rõõmustab nii sind kui teisi.

Paku lohutust

Koerad tajuvad hästi kui nende omanikul on tuju halb. Nad sätivad siis ennast hästi lähedale ja pistavad koonu sülle, et lohutust pakkuda. Nii võid ka sina pakkuda oma sõbrale raskel hetkel seltsi. Alati ei pea olema head nõu varnast võtta – lihtsalt istuge, kasvõi sõnatult.

Allikas Me Naiset