Asjade eksponeerimisel on müügiedus suur roll mängida.Foto: Thomas Ulrich / Pixabay
Nipid
25. mai 2019, 06:39

5 kohta, kuhu sa pole kirbukal asju müügiks sättinud, aga peaksid

Asjade paremaks esiletoomiseks ära piirdu kirbukal kaubeldes vaid tavapäraste stangede ja laudadega. Vahel pole neid koguni kuskilt võttagi – siis tuleb appi loov lähenemine, sest müügiks olevat kraami peab saama presenteerida. Aga just nutikad lahendused on samuti need, mis püüavad platsil pilku ja eristavad sinu boksi teiste omast!

Viimseni kaetud autopealne

Kui oled tulnud kirbukale kohale autoga, kasuta seda terves ulatuses asjade paigutamiseks. Kriipimise kartuses aitavad hästi kauba alla asetatud linad ja vaibad. Kapott on ideaalne jalanõude väljapanekuks, katusele tasub samas sättida suuremad esemed, mida kliendil võimalik juba kaugelt hinnata: inimsuuruses kaisuloomad, laste rattatoolid, taimed vms. Ära unusta ka pakiruumi! Ükskõik, kas tegu on luukpäraga või sedaantüüpi autoga, selle sisemus on võimalik täita näiteks eriti õrna kraamiga – lao sinna uhked serviisid, vaasid või maalid. Kuid sellega asi ei piirdu, sest peeglid ja ukselingid on ideaalsed kaelakeede, kaabude või sallide riputamiseks.

Võrevoodist stange

Stangepuuduses ei pea kartma, et riideid ei saagi müügiks pakkuda. Lauale laotamise asemel, kus keegi nagunii väga sobrada ei viitsi, vaata ümbruses ringi. Ehk on sul mahaärimiseks ka mõni redel või hoopis vana laste võrevoodi kaasa võetud? Riidepuud saab toetada iga seesuguse asja külge. Kui su kirbukaplats asub vastu seina, piilu ka sinna – vahest on müüris mõni auk, kuhu rõivastega puu torgata. Seinale pane eriti efektsed asjad, mis juba kaugelt inimeste pilku haaraksid.

Pesurestist laud

Paljudel kirbukatel pakutakse võimalust platsiga koos rentida ka laud, kuid mitte alati ei või olla kindel, et sa selle endale ka saad. Et oma närve selles kiirete-jalgade-võidujooksus säästa, lepi juba eos laua kaotusega ja varusta end hoopis mitmekülgsema alusega. Kõige üllatuslikuma abikäe ulatab selles olukorras vana hea pesurest. Tõmba selle keskmise osa peale paksem laudlina, mis ei lase välja seatud asjadel vahedest läbi vajuda. Kergelt ülespoole tõusvaid servi saad kasutada nii riiete kui aksessuaaride (nt prillide, kaelakeede, kottide) riputamiseks, aga ka karvastele mänguasjadele, millega vahed täis toppida.

Asjade eksponeerimisel on müügiedus suur roll mängida. Foto: Thomas Ulrich / Pixabay

Kastidest sektsioonkapp

Võimalusel kasuta asjade kohaletoomiseks alati ühesuguseid kaste. Miks? Ikka seepärast, et neistki kohapeal midagi funktsionaalset luua. Sirgete servadega karpe saab edukalt üksteise otsa laduda nii, et tekiksid riiulid. Külili keeratud kastid annavad koheselt vähemalt kahekihilise paigutus- ja suurema mänguruumi boksi sisustamiseks. Erinevate kõrguste kasutamine aitab visuaalselt paremini asju ka rühmitada.

Munakarpidest alused

Ära unusta ka pisiasju! Et need rohke träni seas eristuksid, paku neile paika munakarbis. Erinevad lahtrid on head nt ehete sorteerimiseks – orvadesse aseta erikujulised kõrvarõngad, tipukeste sisse torka pliiats, kuhu otsa ladustada sõrmused ning sirgele alusele laota märgid ja prossid. Munakarpidega sama tänuväärsed on nii erinevad kandikud, kinkekarbid, sahtlijaotajad kui madalad lillepotid. Hea süsteem aitab alati ka vajamineva asja üles leida ning hoida silma peal, mis müüdud, mis alles.