Kuma valgusti on valmistatud 3D printeriga.Foto: tootefoto
Sisustus
27. mai 2019, 08:43

Uus tehnoloogia valgustidisainis! Laelamp, mis on loodud 3D printeriga! (1)

Uus ja moodne Eesti disainifirma UUP on valmis saanud uue valgusti. Sel korral on kasutatud aga täiesti uut ja enneolematut tehnoloogiat valgustimaailmas. Nimelt on lamp valminud 3D printeri abiga. 

Kuma nime kandev valgusti kõik plastikdetaild on valminud 3D printeriga. Valgusti detailid tulevad printerist ja lähevad otse pakendisse ning üksi lambi detailidest ei vaja järelviimistlust.

Plastikukskasutatakse selle lambi loomisel biolagnuvat PLA plastikut mida toodetakse taimsest toormaterjalist. Igavesti need kuplid ei kesta. Kuid karta pole vaja, et lamp seepärast kohe laest alla potsatab. Selleks, et kuppel kiiresti laguneks, on vaja soodsaid tingimusi – mulda, niiskust ja soojust. Kuigi tegemist on plastikuga siis nii vaadates kui katsudes ei jäte see materjal mitte mingil juhul klassikalist kõva ja külma plastiku muljet.

Printeriga loodud valgusti kupper jätab vaadates mõnusa hubase kangast meenutava tekstuuri. Tulemuseks on hoopis mõnus hubane kuppel ja valgus, mis sobiks valgustama öökapi kõrvalist lugemiskohta, elutuppa tugitooli kohale või hoopis restorani, ühesõnaga kõikjale kuhu sobib ka tavaline valgusti.