Röstitud redised maitsevad nii mõnusalt, et neid võiks teinekord niisamagi näksimiseks pakkuda. Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
28. mai 2019, 05:25

RETSEPT | Röstitud rediste salat suitsujuustu ja avokaadokreemiga

Röstitud redised maitsevad nii mõnusalt, et neid võiks teinekord niisamagi näksimiseks pakkuda. Salatis viivad need samuti keele alla!

Vaja läheb (kahele):
150 g rediseid
1 küüslauguküüs
30 ml oliiviõli
peotäis rohelist salatit
80 g suitsujuustu
värsket tüümiani

Avokaadokreem:
2 avokaadot
poole laimi mahl
soola-pipart

Tee nii:
1. Pese, kuivata ja viiluta redised ning tõsta kaussi. Haki küüslauk peeneks ja tõsta redistele. Kalla üle oliiviõliga ja sega korralikult.
2. Laota redised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni need on veidi krõbedad ja pisut kuldsed.
3. Puhasta avokaadod ja suru kahvliga koos soola, pipra ja laimimahlaga kreemjaks.
4. Tõsta kaussi roheline salat, avokaadokreem ja röstitud redised. Viiluta sinna peale suitsujuust. Kaunistuseks murra salatile paar tüümianioksa. Serveeri kohe!

Hea teada!
Salat saab toitvam, kui serveerid seda juustu asemel küpsetatud või kuumsuitsulõhega!