Milles peitub aktiivsete veebis müüjate edu saladus?Foto: yaga.ee
Nipid
31. mai 2019, 12:53

Müüd oma asju netis? 5 nippi, kuidas jõuda kiirelt esimeste müükideni (1)

Kui oled oma kuulutused väljavalitud ostu-müügiplatvormile lisanud, siis ei tasu jääda aktiivselt ootama, kuni ostjad sinu poe juhuslikult leiavad. Paratamatult jagunevad müüjad tihtipeale kaheks: need, kellelt ostetakse kaupa peaaegu igapäevaselt, ning müüjad, kes ei saa kuidagi oste kätte. Milles peitub aktiivsete veebis müüjate edu saladus?


1. Kvaliteetne müügikuulutus
Korralikus kuulutuses peab lisaks atraktiivsele tootefotole (kus on näha müüdav ese täies ulatuses ja piisavas valguses) sisalduma võimalikult palju infot. Kindlasti too välja toote nimi (seelik/fotoaparaat), seisukord (uus/vähekasutatud/võimalikud puudused), suurus (kui tegu on rõivastega) ja võimalusel ka bränd. Nii säästad aega huviliste küsimustele vastamiselt ning muudad oma kuulutuse ka otsingumootoritele nähtavaks.

2. Hinnasta turule vastavalt 
Võrdle analoogse kauba hindasid teiste kasutajate e-poodides, et leida oma tootele hind, mis on ostjatele atraktiivne. Kuigi enda kunagist lemmikpluusi tahaks müüa võimalikult kasumlikult, siis tuleb arvestada, et järelturul on hindadele teised ootused ning krõbedamad numbrid peavad olema  põhjendatud ideaalse seisukorra, kvaliteetse materjali või tuntud brändinimedega.

Korralikus kuulutuses peab lisaks atraktiivsele tootefotole (kus on näha müüdav ese täies ulatuses ja piisavas valguses) sisalduma võimalikult palju infot. Foto: yaga.ee


3. Hakka oma kaupa turundama
Lisa oma poe või kuulutuse link enda Facebooki või Instagrami profiilile, et see oleks tuttavatele alati leitav. Kas teadsid, et Instagramis on võimalik oma profiilile lisada üks valitud veebiaadress, milleks võiks vabalt olla sinu müügikoha link.

4. Tee müüdavast kaubast postitus
Kui mõtled, et sinu kaup pole sõpradele-tuttavatele postitamiseks piisavalt atraktiivne, siis miks peaks see silma jääma võõrastele? Vali parim foto oma müüdavast kaubast, lisa pilkupüüdev call-to-action ja kutsu tuttavad uudistama! Oma e-poe lingi aktiivne levitamine sotsiaalmeedias on üks eduka kauplemise saladusi.

5. Jaga kuulutusi Facebooki müügigruppidesse
Kas teadsid, et Eesti suurimas Facebooki müügigrupis on rohkem kui 120 000 kauplemishuvilist? Sobivaid müügigruppe vali selle järgi, mida parajasti müüd. Näiteks on lastekauba, mööbli, tehnika, muusikariistade jmt jaoks Facebookis olemas spetsiaalsed müügigrupid. Jaga sinna oma kuulutuse linki ning jõua just sellest kaubagrupist huvitatud ostjaskonnani.

Vaid paari klikiga saad oma kuulutused lisada näiteks Yaga.ee veebiportaali, kus on müümine täiesti tasuta. Pane oma kasutuseta jäänud asjad juba täna müüki ja asu tegudele!