Ajurveeda ja feng shui õpetuste kohaselt on sellel, kuhu ilmakaarde su pea magamise ajal suunatud on, suur mõju sinu elule.Foto: Ramiro Calace Montu / Pixabay
Nipid
30. mai 2019, 20:26

Vaata järele, millisesse ilmakaarde peaksid magades oma pea suunama! (4)

Ajurveeda ja feng shui õpetuste kohaselt on sellel, kuhu ilmakaarde su pea magamise ajal suunatud on, suur mõju sinu elule. Kuidas see sind mõjutab ja kuidas magades on kõige parem uni?


Nii hindude ajurveeda kui ka hiinlaste feng shui põhjal on vaja koju luua harmooniline, rahulik ja tervislik ümbrus. Mõlema puhul on oluline, mis ilmakaarde pea magamise ajal suunatud on. See tuleneb energiast, mida keha pidevalt vastu võtab ja ka ümbrusesse kiirgab.

Hindude kultuuris pannakse vaid surnu pea põhja poole, sest arvatakse, et hing lahkub kehast just põhja poole. Selle idee taga on teooria, et teadupärast on maa põhjapoolus põhja-lõuna teljel magnetiline, nii et positiivne pool on põhjas ja negatiivne lõunas. Samamoodi peaks mõtlema ka inimkehast, et ülaosa on positiivne, alaosa aga negatiivne. Kui kaks sarnast laengut kokku panna, teame, et need tõukuvad ja seeläbi ei saavuta harmooniat. Seega võib pea põhja poole magades olla ärgates enesetunne väga halb, lisaks ka väsimus ja energia puudus, sest maa energeetilisus on suure jõuga.

Mis ilmakaare suunas sina magad? Foto: Free-Photos / Pixabay

Maga pea ida suunas, kui oled õpilane
Kõik eksamitele minejad teadku, et ajurveeda õpetuse kohaselt pea ida suunas magades parandad oma mälu, keskendumisvõimet ja üldist une kvaliteeti. Sel moel magamine peaks muutma inimese tundlikuks ja võimsaks ning on seetõttu soovitatav õpilastele.

Maga pea läänes, kui tahad arvamust avaldada
Paljud ütlevad, et kui sa tahad kuulsust ja au, rikkust või miljoneid järgijaid, siis maga pea lääne suunas. Siis on sul palju nõuandeid ja arvamusi, mida teistega jagada. Samuti on lääs neutraalne magamisasend, samas kui paljud süüdistavad seda ka rahutu une tekkimises. Kõige levinum arvamus on, et läände, nagu ka pead magamiseks põhja poole suunates ähvardab see une eesmärki, milleks on puhkus ja taastumine.

Maga pea lõunas, kui tahad head und
Kui pöörduda tagasi magnetismi teooria juurde, siis on kindel võitja lõuna suund. Magades nii, et pea on lõuna poole, suunab see energiat meie poole, mitte meist välja. Ajurveeda põhjal suurendab see magamisasend elus harmoonia tekkimist: õnne, tervist ja igasugust rikkust tuleb aina juurde. Ja kes ei tunneks end pärast head ööund õnnelikuna või vähemalt suurepäraselt?

Ahjaa, ajurveeda õpetuse järgi läheb 21 ööpäeva teistmoodi elades, enne kui tulemusi nägema või tundma hakkad.

Allikas: Terve