Merilin Taimre oma kassi LiisugaFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
1. juuni 2019, 10:17

Merilin Taimre peab elukaaslase allergia tõttu ära andma oma kaks kassi (49)

Blogija Merilin Taimre ehk Palja Porgand otsib oma kahele imearmsale kassile, Ellile ja Liisule, uut armastavat kodu. Taimre peab kassidest loobuma, kuna tema elukaaslasel Roometil on kassiallergia.

Taimre kirjutab oma blogis lähemalt, miks ta oma kahele lemmikule uue kodu peab otsima. Nimelt on tema elukaaslasel Roometil väga tugev dermatiit ning kassidega kokku puutudes läks see hullemaks.

"Seepeale avastasime talt ka kassiallergia, mis koos dermatiidiga ägenes vahel nii hullusti, et ta sõrmed olid lausa kärnas ja verised. Ta ei saanud haavandite tõttu käia isegi käsi pesemas, rääkimata duši all käimisest. Eraldasin kassid magamistoast ja Roomet käis mul külas vaid õhtuti ning hommikul lahkus juba otse tööle, viibimata pikemalt teistes eluruumides," nendib Taimre.

Siiski puutus Roomet pidevat kassi allergeenidega kokku, mistõttu ta lõpuks ei saanudki enam Merilini korteris käia. Muuuhulgas mõlgutasid noored ühise kodu loomise mõtteid.

"Terve see aeg oleme koos mõlgutanud mõtteid, kuidas edasi, sest tean, et ma tahan Roometiga kokku kolida niikuinii. Minuga üürikorterisse ta kunagi ei kolinudki, sest me tegime proovinädala, kus ta siis “elas” minu juures, ja me nägime, kui halvasti see talle mõjus. Roomet on olnud selle kõige juures aga mu suurim tugi ja nii mõistev. Ta austab täielikult mu otsust, kas jään ma kassidega või pakun neile võimaluse tuua uude perekonda sära ja rõõmu," kirjutab ta.

Otsus kassidest Roometi tervise nimel loobuda tulenes sellest, et Taimre ei soovi Roometil lasta terve elu rohtusid võtta. "Või määrida veel lisakreeme. Inimesel, kes on nii minimalistlik ja ei tarbi ei alkoholi, tubakatooteid ning ei võta valu korral valuvaigisteid ka mitte," põhjendab ta.

Loe pikemalt Palja Porgandi blogist.

Eelmisel aastal osales Taimre Õhtulehe videoprojektis "Pehme ja karvane", kus rääkis, et kassid on tema hingeloomad. Seetõttu on oma kassidest loobumine tema jaoks väga raske, kuid Taimre sõnul on see kõigile osapoolte jaoks parim lahendus.

"Kass on absoluutselt mu kõige lemmikum loom. Mulle isegi öeldakse, et ma olen nagu kiisu! Kui meikarid teevad meiki, siis öeldakse, et ma olen nagu kiisu, lisaks on mulle öeldud, et mul on kassilik kõnnak. Ma isegi nurrun vahepeal, kutt vahel isegi teeb nalja kui ma köhin, et ma köhin karvapalle välja. Kuna mul nüüd kassid on, siis ma olen nagu üks neist!" rääkis ta toona.

Elli võttis Taimre omal ajal MTÜ Kasside Turvakodust. "Ellist oli seal vinge video, kuidas ta sõi ja jõi ja kuidagi ma tundsin energiat temaga, et see on minu kiisu! Ta oli küll täiskasvanud kass, kaks aastat vana, ei olnud enam pisike nunnuke, et sellepärast tahaks teda võtta. Ma lihtsalt tundsin, et ta on minu kass!" ütles ta.

Kuna Elli ja Liisu on parimad sõbrad ja teineteisega harjunud, soovitakse mõlemad kassid anda ühte kodusse. Kui soovid kassidele kodu pakkuda, võta ühendust MTÜ Kasside Turvakoduga või Merilini endaga: [email protected].