Sea paika oma eesmärgid ja seejärel hoia vaid õiget suunda.Foto: Clem Onojeghuo / Unsplash
Nipid
3. juuni 2019, 08:43

10 küsimust, mis aitavad sul uuel kuul õiget kurssi hoida

Nüüd on jälle hea võimalus oma elule korraks pilk peale visata. Siin on kümme lihtsat küsimust, millele vastates mõistad, mis on sinu soovid ja unistused uueks kuuks ning millistele tegevustele tahad tegelikult enim keskenduda.

1. Kuidas sa tahaksid ennast tunda? See küsimus aitab sul mõista, mida sa sel kuul tunda tahad ning milliseid samme selleks ette pead võtma. See aitab sul prioriteedid paika panna ja nende jaoks aega leida.

2. Mida sooviksid kuu lõpuks saavutada? Kus sa tahaksid olla selle kuu lõpuks? Kui töötad mõne projekti kallal, siis kuhu sa sooviksid, et see kuu lõpuks tüüriks? Vastus aitab sul aru saada, mida peaksid ette võtma, et soovitud tulemuseni jõuda.

3. Mis teeks selle kuu rahuldust pakkuvaks? Mida sa peaksid saavutama, et oleksid selle kuu lõpuks endaga ja oma eluga rahul? Vastusest selgub, mis on sinu jaoks tegelikult kõige olulisem.

Kuidas sa end sellel kuul tunda tahaksid? Foto: Joshua Rawson Harris / Unsplash

4. Mis teeks selle kuu ägedaks? Elus peab olema värve ja põnevust – mis teeks selle kuu sinu jaoks ägedaks? Vastusest näed, milliseid tegevusi peaksid sel kuul ette võtma, et lusti ja lõbu oma ellu tuua.

5. Millised kulutused sind sel kuul ees ootavad? On sul eesootavaid suuri väljaminekuid ja arveid, mis vajavad maksmist? Kui palju raha sooviksid sa sel kuul kõrvale panna?

6. Kuidas saad hoolitseda oma keha ja vaimu eest? Tahaksid äkki teha rohkem trenni või muuta oma toitumist? Või rohkem raamatuid lugeda ja mediteerida?

Leia hetk, et vastata nendele kümnele küsimusele, mis aitavad uuel kuul kujuneda just selliseks nagu soovid. Foto: Neonbrand / Unsplash

7. Mille tegemata jätmist sa kahetseksid? Missuguseid uusi kogemusi sa sooviksid saada? On see midagi väljaspool sinu mugavustsooni? Ehk midagi, mida tavatsed edasi lükata?

8. Milliseid sündmusi sa ootad? Kas on tulemas mõni tore sünnipäev, pulmapidu või kauaoodatud kohtumine? Või hoopis pikk puhkus?

9. Mida peaksid eelnevalt tegema, et oma edu tagada? See küsimus aitab sul end õigele rajale saada. Oled ehk plaaninud korrastada garderoobi või koristada oma rahakotti? Tahaksid vahetada kardinad? Ehk on sul mõni konkreetne ülesanne, mille tahaksid ära teha enne uue kuu algust?

10. Millist nõu annaksid iseendale? Kujutle, et see kuu on juba lõppenud ning oled suutnud saavutada kõike, millest unistasid. Missugust nõu annaksid iseendale täna, kui alles alustad? Kuidas motiveeriksid end jätkama ja saavutama kõike, mida ihkad?

Sea paika oma eesmärgid ja seejärel hoia vaid õiget suunda. Foto: Clem Onojeghuo / Unsplash

Allikas: Patricia Rheault Blog