Martin Aus ja disainer Andres Truus (Loov Arhitektid OÜ) on uue dirigendipuldi autorid.Foto: Arhitektuurikeskus
Sisustus
4. juuni 2019, 06:37

Üldlaulu- ja tantsupeoks valmib uus dirigendipult! (22)

Juubelilaulupeo dirigendipuldi ehitamine on täies hoos! Uut dirigendipulti saab näha juba 4.-7. juulil toimuval Laulu- ja tantsupeo juubelipeol. Dirigendipuldi autoriteks on arhitekt Martin Aus ja disainer Andres Truus (Loov Arhitektid OÜ).

Dirigendipult valmistatakse ettevõtte AMV Metall juhtimisel armsas Eesti linnas Mõisakülas ja tuuakse kokkumonteerimiseks lauluväljakule juuni lõpus. 4. juulil saab XXVII laulu- ja XX tantsupidu „Minu arm“ alata veidi eriliselt!

AMV Metall kirjutab oma kodulehel järgmist: 

Meie juhatuse liige Andre Aavastik vaatas eelmisel kevadel Aktuaalset Kaamerat ja juhuse tahtel jäi talle kõrvu, et Eesti Arhitektuurikeskus ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA kuulutavad välja uue dirigendipuldi ideekavandi konkursi! See mõte sütitas teda hetkega ja samal õhtul võttis ta sihtasutusega ühendust ning andis teada, et on valmis oma ettevõttega puldi valmimisele kaasa aitama. Kui võidutöö oli välja valitud, algasid suvel esimesed koosolekud ja arutelud projekti elluviimise osas. 

Meile tundus, et tegemist on eestlaste jaoks võibolla kõige sümboolsema objektiga ning kindlasti leidub ettevõtteid, kes on nõus jõud ühendama ja dirigendipuldi kingitusena valmistama! On ju tulemas ikkagi juubelilaulupidu! Me ei ole pidanud pettuma ning see mõte on sütitanud paljusid! 
Puldi konstruktsiooni osa valmib meie tootmises Kamara külas, Viljandimaal. Siin paigaldame ka puldile liikuva osa mootorid, komponendid ja elektrisüsteemid. Peale neid etappe liigub pult lauluväljakule, kus monteerime külge fassadiplaadid ja puitdetailid!

Ideekavandi konkursi esikoha vääriliseks kuulutati võistlustöö märgusõnaga ‘‘Risttee‘‘, mille autoriteks on arhitekt Martin Aus ja disainer Andres Truus (Loov Arhitektid OÜ).

Suur tänu kõigile inimestele ja ettevõtetele, kes täna on selle projektiga liitunud! Kindlasti lisandub partnereid veelgi, sest vajame teatud etappides spetsiifilist abi!

Hoiame teid puldi valmimisega kursis! Oleme graafikus, elagu laulupidu!

Puldi teevad valmis:

Fraxinius OÜ - trepid, tasapinnad, puit

Plasmapro OÜ - lehtmetall ja plasma

Kominox OÜ - roostevabast käsipuud

AMV Metall OÜ - karkass, paigaldus jne

Alas Kuul AS - mootorid ja komponendid

Plaat Detail OÜ - fassaadiplaadid

Ilmar Riisalo - mootorite paigaldus ja inseneri taibukus

Janar Villbach - fassaadiplaatide ja puitdetailide paigaldus