Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti uudised
6. juuni 2019, 10:20

Aita sugulasi: mida kinkida koolilõpetajale? (7)

Peagi on koolides eksamid tehtud, misjärel asutakse valmistuma lõpupidudeks. Juba on vanemad ja sugulased mures, mida lõpetajatele kinkida sobiks. 

„Meid ootab sel aastal ees mitu lõpetamist ülikoolis, kuid kaht sugulast tuleb õnnitlema minna ka keskkooli. Üks neist lõpetab küll alles üheksanda klassi, aga sellest on juba ette väga suur üritus planeeritud,“ kirjeldab Õhtulehele 39aastane Lea.

„Ülikooli viime kingituseks ühe eritellimusena soovitud sõrmuse ja kinkekaardi. See nagu ka ju suurem sündmus. Aga põhikooli ja gümnaasiumiga on meil mõistus otsas,“ kurdab Lea. 

„Põhikoolis lõpetava tüdruku jaoks korraldavad vanemad meeletult suure peo oma suvilas – kogu suguvõsa sai kirjalikud kutsed. Ööbimistega ja programmiga üritus tuleb. Keegi on esinema kutsutud ja üllatusi pidi veel jaguma,“ pakub Lea, et sugulasi teades – tõenäoliselt on tellitud isegi ilutulestik.

„Ja seda kõike põhikooli lõpetamiseks. Mida ma talle siis kinkima pean? Alguses mõtlesin üht raamatut – hinnatud teos. Siis hakkasin kahtlema – äkki peaks kinkekaardi raamatupoodi võtma. Nüüd olen vanematega rääkinud, kes kardavad, et äkki jääb väheseks. Kuuldused suurest peost ja kulutustest on neid hirmutanud. Ma küll üritan meenutada, et tegu pole juubeli ega pulmaga. Samas tunnistan, et ise juba kahtlen kah, et äkki kinkekaart jääb väheseks. Kui ma oleks perega lilled ja 25 eurot maksva kinkekaardi viinud, siis mu vanemad oleks sama teinud. Nüüd arvame, et peab vist 50 eurot kumbki loosi panema. Aga natuke nagu on liiast, sest oma lapsele ma ei kingi midagi. Ta küll lõpetab ka alles kuuenda klassi,“ on Lea häiritud, sest ootamatu survestamine on ta esialgsed plaanid sassi ajanud.

„Gümnaasiumiga lihtsam, sest see poiss tõesti armastab raamatuid. Nende pidu tuleb ka pigem lihtne grill ja kartulisalat. Minu jaoks tõenäoliselt palju mõnusam üritus, aga puududa ei saa ka teiselt peolt. Sugulased suured solvujad – ei taha puududa ega liiga vähe ka kinkida,“ kurdab Lea.

Mida võiks koolilõpetajatele kinkida? Mis summas? Pigem kinkekaart ja raha? Või mõni eriline ese?