Nähtamatu laps Tallinna KaubamajaFoto: Tallinna Kaubamaja
Sisustus
7. juuni 2019, 13:23

Osta Arabia Muumi sarja tooteid ja tee head!

Alates 1. juunist kuni 31. augustini on Arabia Muumi sarja tooteid ostes võimalik teha heategu, sest igalt Arabia Muumi toote ostult saab 5 eurot MTÜ Vanem vend, Vanem õde.

Kaubamaja sõnul on tegemist rahvusvahelise heategevusliku projektiga „Nähtamatu laps“ (inglise keeles Invisible Child). Nähtamatu laps, Ninni, on tegelane Tove Janssoni muumilugude raamatute sarjast. Ta on tüdruk, kes kardab rääkida, mängida ja naerda. Muumitrollide pere võtab Ninni enda juurde, kohtleb teda hoole ja armastusega ning olles omandanud julguse näidata välja oma tundeid, muutub tüdruk päev-päevalt nähtavamaks.

Nähtamatu lapse lugu meenutab meile, kui oluline on märgata ja olla märgatud ning aktsepteerida lapsi just sellisena, nagu nad on. Kampaania eesmärk on juhtida tähelepanu lastele meie ümber, kes vajavad rohkem tähelepanu, tunnustust ja armastust. MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde missioon on toetada ühiskonnas sõprust ja eeskuju vajavaid lapsi, tagada nende õigus olla ära kuulatud ning ennetada riskigruppi sattumist, luues seeläbi tugevad eeldused kasvamiseks terve enesehinnanguga edumeelseteks inimesteks.

Programm "Vanem vend, vanem õde" on vabatahtliku tugiisiku programm, mis sai alguse aastal 1904 USAs. Eestis tegutseb programm alates 1997. aastast, mil loodi Tartu Laste Tugikeskuse projekt “Vanem vend vanem õde”. Oma tegevuse laiendamiseks lõid Tartu Laste Tugikeskuse projekti vabatahtlikud oma mittetulundusühingu - MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde, mis on asutatud 8. juunil 2015.

MTÜ tegevus on suunatud lastele, kes tunnevad end üksiku ja/või tõrjutuna, on kimpus psüühiliste erivajadustega, elavad asenduskodus ja vajavad püsivalt emotsionaalset lisatuge või elavad peredes, kus nad ei saa ajutise kriisi, pikaajalise haiguse, keeruliste peresuhete vms tõttu piisavat emotsionaalset tuge.

Vaata rohkem "Vanem vend, vanem õde".

Allikas: Kaubamaja