Kas telefoni on võimalik üldse kuidagi puhastada?Foto: Jan Vašek / Pixabay
Tee ise
15. juuni 2019, 06:34

VIDEO | Kuidas koristada... oma nutitelefoni? (1)

See oli nüüd küll ootamatu! Kas telefoni on võimalik üldse kuidagi puhastada? Ei, me ei räägi siinkohal lapiga üle ekraani tõmbamisest, vaid hoopis sisulisest puhastusest. Kui sul pole pidevalt silme all 20-30 või enamat rakendust, saad palju rohkem tehtud ja miski ei juhi su tähelepanu kõrvale.

1. Hoia mõne rakenduse peal näppu, kuni kõik äpid hakkavad vabisema. Seejärel küsi endalt:

  • Mis tunde see minus tekitab?
  • Kas ma kasutan seda?
  • Kas ma kasutan seda tulevikus?

Vasta ausalt ja kustuta rahulikult kõik vähe kasutust saanud ja mittevajalikud rakendused.

2. Sorteeri rakendused.
Ära hoia kõiki rakendusi esilehel, vaid sordi nad kõik n-ö ühte kasti. Jäta esilehele vaid 2-3 olulisimat programmi, mida kasutad, näiteks helistamise funktsioon, e-kirjad ja sms-sõnumid. Ülejäänud on eraldi kastis teisel lehel ja kui mõnda rakendust otsid, siis tee seda otsingu kaudu, mitte ära lehitse kasti. Mida rohkem programme silme ees virvendab, seda vähem suudad sa keskenduda. Paari kuu pärast võid neid uuesti vaadata ja kustutada ära need, mis pole kasutust leidnud.

3. Pane teavitused kinni.
Lisaks tavapärastele helinatele, mis annavad märku, et keegi kirjutas sotsiaalmeedias vms, siis kõige hullemad on nn punased mummud rakenduste juures, sest need panevad enamikku inimesi tahtmatult programmi lahti klõpsama. See omakorda viib jällegi fookuse oluliselt ja lehitsemine uudistes läheb eneselegi teadvustamata käima.

4. Vali taustapilt, mis toob sulle rõõmu.
Kui esileht pole rakendustega üle koormatud, saad pilti täie raha eest nautida.


Allikas: youtube.com