Yaga.ee veebiplatvormi tehingute statistika põhjal võib väita, et korralike tootefotodega kuulutused jõuavad müükideni ligi kaks korda kiiremini.Foto: yaga.ee
Nipid
19. aprill 2021, 11:11

Müü taaskasutusturul nagu proff! 5 nippi, kuidas telefoniga häid tootepilte teha

Kui oled vähegi netis kauplemisega kokku puutunud, siis tead, kui suurt rolli võivad mängida pildid. Yaga.ee ostu-müügiplatvormi tehingute statistika põhjal võib väita, et korralike tootefotodega kuulutused jõuavad müükideni ligi kaks korda kiiremini. Samuti võimaldavad need küsida müüdavalt tootelt maksimaalset väärilist hinda.

Täna on praktiliselt kõikidel mobiiltelefonidel juba piisavalt hea kaamera, et õigete nippide abil korralikud tootefotod välja võluda. Järgmisel korral fotosid tegema asudes pane aga eriti tähele järgnevat viit nippi:

1. Hea valgus

Proovi sättida piltide tegemine aega, mil saad kasutada naturaalset ehk
päevavalgust. Kuigi see võib natuke planeerimist vajada, on asi seda väärt! Erinevad toavalgustid võivad moonutada toote värvi (kollakamaks/ sinakamaks) ega anna tõetruud ülevaadet, sama võib teha välgu kasutamine.

Proovi sättida piltide tegemine aega, mil saad kasutada naturaalset ehk päevavalgust. Foto: yaga.ee

2. Hele või „puhas“ taust

Selleks, et toode saaks esiplaanil särada, peaks taust olema võimalikult neutraalne. Vali kodus mõni heledam sein või ühtse mustriga pind. Oskuslikult sättides võib sobida ka uks, aksessuaaride pildistamisel näiteks tool. Kuigi võid oma piltide isikupärasemaks muutmiseks kasutada üht-kaht detaili (äärest paistev toataim, efektne riidepuu), on oluline, et taustal ei oleks liiga palju müra, mis tähelepanu tootelt ära röövib (vedelevad riided, erinevad väiksemad esemed toas jmt).

Selleks, et toode saaks esiplaanil särada, peaks taust olema võimalikult neutraalne. Foto: yaga.ee

3. Täielik ülevaade tootest

Müügiedu saavutamiseks on oluline jälgida, et pildid annaksid tootest võimalikult hea ülevaate. Ideaalne oleks kombineerida täissuuruses pilte
detailipiltidega (näiteks kaunistuste esiletoomiseks või materjali näitamiseks). Ei tahaks ju tellimust kätte saades avastada, et oled ostnud püksid, mille alläär on narmastega, kuid need lihtsalt ei mahtunud müügipildile.

4. Pildista rõivaid riidepuul või seljas

Võid üsna kindel olla, et riidepuul vabalt langev riideese on atraktiivsem kui diivanile visatud pluus. Eelista toodete pildistamist nende rippudes ning ideaalis lisa pilt ka seljas tehtuna ‒ siinkohal saab kasutada maast laeni peegli või elukaaslase abi.

Eelista toodete pildistamist nende rippudes ning ideaalis lisa pilt ka seljas tehtuna. Foto: yaga.ee

5. Vajadusel lisa kerge töötlus

Juhul kui eelnevad punktid on täidetud, siis ei vaja sinu pilt tõenäoliselt täiendavat sekkumist. Kui tingimused pole olnud ideaalsed või soovid luua oma piltidele ühtset tonaalsust, siis võta appi telefonisisesed töötlemisvõimalused või kasuta spetsiaalset äppi. Kõige kasulikumaks võib osutuda ereduse (brightness/exposure) lisamine juhul, kui pildil on vähe valgust; kontrastsuse (contrast) tõstmine juhul, kui pilt on jäänud tuhm ja värvid ebaselged; ning soojade/külmade toonide osakaalu liigutamine (warm/cool), mis aitab välja tuua eseme õige tooni juhul, kui pilt on jäänud liiga kollakates või sinakates toonides.

Allikas: yaga.ee