Tallinna Laste Turvakeskus poiste magamistubaFoto: Marju Randmer-Nellis
Sisustus
12. juuni 2019, 10:37

EKA sisearhitektuuri tudengid lõid Tallinna Laste Turvakeskuse poistele uue magamistoa lahenduse

Aasta tagasi kohtus Tallinna Laste Turvakeskus EKA sisearhitektuuri osakonnaga. Soov oli pidada plaani, kuidas võiks parandada Tallinna Laste Turvakeskuses olevate laste, kes elavad ja õpivad keskuses kokku 10 kuud, ruumikvaliteeti. Algselt väikesest ideest kasvas välja mahukas teaduspõhise disaini alustele toetuv visioon, ja Turvakeskuse jaoks – reaalne lahendus. Täna on sealne poiste osakond on saanud endale uue magamistoa, mida plaanitakse lähitulevikus ka teistesse tubadesse kopeerida.
Tallinna Laste Turvakeskus poiste magamistuba Foto: Pirkko Runnel

Kogu disainimise protsess oli mahukas: magisntrantuuri tudengid kaardistasid probleemi, valisid metoodika ning pakkusid välja lahenduse. Probleemina leiti olevat vähe privaatsust, vähe võimalust ise otsustada, nõrk side kohaga, samuti igavus ja üksluisus. Lahendusena pakuti välja: võimaldada privaatset olemist magamistoas, pakkuda lastele võimalust ise disainida oma keskkonda ümber, tugevdada sidet laste ja turvakeskuse vahel. Ja siin see on!

See projekt sündis ainult tänu koostööle ja tänu tudengite ning juhendajate, kelleks oli Hannes Praks EKAst ning Silver Sternfeldt Keskkonnapsühholoogia uuringud OÜ-st, suurele pühendumisele, avatusele ja entusiasmile. 
Hannes Praks aitas projekti käivitada ning Silver Stenfeldt juhendas tudengeid keskkonnapsühholoogia radadel ja aitas kaasa, et protsess toetuks teaduspõhisusele. Veel olid juhandajatena tudengitele toeks Andrea Tamm ja Marie Vinteril, kes kogu aasta vältel hoidsid Turvakeskuse kontakti ja juhendasid tudengeid.