JÄÄGITU USALDUS JA TÄNUTUNNE: Annabel ei jää oma perenaisest sammugi maha. Foto: erakogu
Lemmikloom
17. juuni 2019, 12:03

LEMMIK | Kass Annabel, kes käib kõikjal koos perenaisega

Teadagi on kassid väga isepäised ja käivad pigem oma radu. Valge karvapall Annabel aga kulgeb hea meelega koos oma perenaise Reglyga, kes võtab lemmiku kaasa lausa igale poole.

Teadagi on kassid väga isepäised ja käivad pigem oma radu. Valge karvapall Annabel aga kulgeb hea meelega koos oma perenaise Reglyga, kes võtab lemmiku kaasa lausa igale poole.

Neli aastat tagasi sattus kass Annabel (10) õnnetus seisus tänavalt Tartu loomakliinikusse. Teda oli äsja opereeritud ja ootas nüüd omale hoiukodu. «Olin just sõitmas Otepäält koju Tallinnasse, kui minuni jõudis uudis, et ühele kassile Tartus oleks kiiresti vaja kodu. Mul oli endaga kokkulepe, et kui võtan kunagi kassi, siis sellise, kes on vanem ja põdur,» meenutab Regly Johanson (30). Täpselt selline Annabel siis oligi – kuueaastane ja räsitud. «Mind see ei hirmutanud, sest olen õppinud veterinaari assistendiks ja minu vanematekodus on alati olnud kassid,» räägib kokana töötav naine, kuidas kiisu tema juurde sattus.Teistmoodi kassOma eelnevast kogemusest teab Regly, et kassid hoiavad pigem omaette ja inimesest väga ei hooli. Annabeli teistsugusest iseloomust hakkas perenaine aimu saama kassi pika raviprotsessi käigus. «Ta oli alguses väga haige: tal oli igemepõletik, sisekõrv eemaldatud ja paranes songast. Mäletan, et ta lasi endaga rahulikult toimetada, just nagu oleks aru saanud, et see kibe rohi, mida talle silma tilgutan, on tegelikult tema aitamiseks, mitte piinamiseks,» räägib looma omanik. Naise arvates puudub ta lemmikul kassidele nii omane dramaatilisus.Kõikjal kaasasPärast kassi paranemist tuli mõte viia ta jalutama traksidega. See pole nagukoeraga jalutamine, sest kass tahab oma rada minna ja kauem nuuskida. Samuti armastab ta rohkem ümbruskonda jälgida, mis võib inimesele tunduda igava ühel kohal passimisena. Kuna Annabelile teised kassid ei meeldi, polnud Reglyl võimalik võtta talle seltsilist, aga tööpäevadeks päris üksinda koju nukrutsema ei tahtnud perenaine teda samuti jätta. Pärast esimesi jalutuskäike Kadrioru pargis ja linnaeluga harjumist hakkas naine kassi ka oma käikudele kaasa võtma.Alguses võttis ta Annabeli kaasa tööle restoranis ja jalgsimatkadele. Hiljemon käidud kinos, lühemal siselennureisil, ehitus- ja toidupoes. Suvel kulgetaksekoos rattaga, lemmik korvis istumas.

Edasi lugemiseks: