Riiul JA1Foto: ELKE Mööbel
Sisustus
28. juuni 2019, 06:52

Maailma praktilisim mööbliese on selgunud! Selleks on väikene seinariiul

Väike seinariiul on praktiline ja paindlik mööbliese, mida võib paigutada igasse ruumi mitmeks otstarbeks – nii kööki, kodukontorisse, esikusse kui elu-, vanni- ja magamistuppa, millest viimases võib see täita ka öökapi eesmärki. Väikesed riiulid on suurepärane lahendus väikestele pindadele, kuid mitme riiuli grupeerimisel saab moodustada ka suurema riiulite ansambli.

Poodide valikust leiab mitmeid põnevaid skandinaavialiku joone ning pilkupüüdvate vormidega riiuleid, millest igaüks peaks leidma endale sobiva  - vastavalt maitsele, eesmärgile ja interjöörile.


Taani disainifirma Muuto seinale kinnitatav riiul Folded jätab mulje, et see on paberist kokku volditud, kuid tegelikult on valmistatud metallist, jättes seejuures õrna ja õhulise mulje. Folded riiulid on saadaval kolmes värvitoonis ja suuruses, lisades kodu- või kontoriruumidesse põnevaid hoiustamisvõimalusi. Kasutusvõimalusi avardavad riiuliga kaasa tulevad kaks riputuskonksu.

Juba ikooniks saanud ja tänavu 70. juubelit pidava Rootsi päritoluga String riiulisüsteemide perekonda kuulub ka kõige pisem liige – seinariiul String Pocket. Nagu nimigi ütleb, on tegu kompaktse riiuliga, millel on lai valik värve ja materjale ning mida saab mitmel viisil vastavalt interjöörile kombineerida.
Pocketeid saab ka omavahel liita ja seeläbi riiulit vajadusele vastavalt suuremaks kasvatada.

Taani disainifirma Menu seinariiul Cage on loodud kaunistama igavaid ja tühje ruume – näiteks esikut, kus puidust valmistatud korvike on ideaalne
võtmete või päikeseprillide hoiustamiseks. Kui puidust kaas üles tõsta, mahutab see ära ka mütsid, kindad, sallid. Samuti sobib riiul hästi ka magamistuppa öökapi asemele. Cage korvide loomisel on inspiratsiooni ammutatud inimkäitumisest – sellest, kuhu me kodudes omi asju asetame ja hoiame. Korvid kannavad endas esteetika kõrval ka tugevat funktsionaalset
ambitsiooni, lisades interjööri paraja annuse karakterit. Korv on saadaval mustas ja valges värvitoonis ja selle on Menule disaininud Form Us With Love disainistuudio.

Menu seinariiuli Fungi saamislugu tõestab, et inspiratsioon võib meid tabada kõige ebatavalisemates kohtades ja olukordades. Fungi “ujuvate”
riiulite idee tekkis Norra disainiduol Gridy’l, nähes puutüvest välja kasvavaid seeni. Riputa see minimalistlik, kuid samas efektne riiul magamistoa seinale, eksponeerimaks oma lemmikesemeid, või kööki, et tuua kunstipäraselt välja näiteks puuvilju.

Taani disainifirma ferm LIVINGu seinariiul Pujo võlub oma lihtsa siluetiga ning geomeetrilised vormid lisavad riiulile skulpturaalsust. Metallist või puidust
riiul on saadaval mustas värvitoonis.

Taanist pärit disainistuudio &traditioni jaoks loodud Column JA1 ja JA2 riiulite puhul on Briti disainer John Astbury mänginud proportsioonide, pinnatekstuuride ja materjalidega – tulemuseks on kaks riiulit, mis on inspireeritud klassikalisest arhitektuurist. Tegu on kahe erineva, ent samas harmoonilises koosluses oleva riiuliga, millest suurem on pikliku vormiga ja õrnalt kumerate nurkadega ning väiksem on täiuslikult ümmargune. Riiulid on saadaval käsitsi lihvitud ja vahatatud pinnaga alumiiniumist või õlitatud
pähklipuidust.

ELKE Mööbel