Jüri AarmaFoto: Jörgen Norkroos
Nipid
20. juuni 2019, 11:37

Jüri Aarma pärand: nõuanded, kuidas olla tervem ja õnnelikum (3)

Näitleja Jüri Aarma jääb eestlastele meelde kui alati naeratava ja lahke inimesena, kellest kiirgus salapärast soojust. Ent mis oli tema saladus, millega ta inimesi lummas? Jüri on rääkinud, et selleks olid isa Gunnari nõuanded, mida ta hoolega jälgis.

Jüri tunnistas 2018. aasta veebruaris Õhtulehele antud intervjuus, et on saanud isa Gunnar Aarmalt eluteele kaasa väga kasulikke nippe. Neid järgides suutis ta saavutada sisemise tasakaalu. Tema sõnul saab tegelikult igaüks ise palju ära teha, et tunda end õnnelikumana ja osata väärtustada seda, mis on meie ümber.

"Iga eestlane võiks igal hommikul, kui mitte palvetada, siis meelde tuletada, et õnn on üks salakaval asi, temaga harjub ära ja sa märkad seda alles siis, kui ta läinud on. Siis, kui taevas on pommilennukeid täis, kui on nälg majas, kui sa ei istu böff à la tartari taldrik nina ees, vaid loed hoopis sandi sente," sõnas Jüri intervjuus.

Gunnar ja Jüri Aarma tervise- ja õnnenipid:

  • Kui sa ei taha nohusse jääda, siis tõmba igal hommikul nägu pestes külma vett kolm korda ka ninna.
  • Ära mine närvi ja kurjusta iga tühja-tähja peale.
  • Sööge suppi ja jooge hapukapsa vedelikku.
  • Jäta hommikuti nägu pestes see kuivatamata, siis ei hakka hambad valutama.
  • Kui tuled duši alt, siis ära nühi ennast rätikuga. Pane pehme hommikumantel üll ja lase kehal loomulikul viisil kuivada. See on veeravi üks kuldreegleid.
  • Kui sul on unega probleeme, siis lase õhtuti vann täis toatemperatuuril külma vett. Karmauh nii sügavale sisse, kui saad, et keha saaks positiivse šoki ja siis mitte kuivatada, minna märjana valmis tehtud voodisse ja tekk peale. Viie minuti pärast hõõgud mõnusalt ja torkivalt ning uni on oluliselt parem. Unetus on väga tõsine asi. See muudab inimese pahuraks ja inetuks.
  • Hommikuti saab parema tuju, kui peopesad päikese poole sirutada. Kui sa sellest muidu aru ei saa, siis limpsi keeleotsaga kas või peopesad üle ja siruta päikese poole. Märg koht hakkab surisema ja niiviisi kogudki päikeselt energiat. Tugevad inimesed ei ole kunagi pahurad.