Maakodu interjöörFoto: Fine & Country/Mercury Press
Sisustus
26. juuni 2019, 10:24

5 toredat suvekodu dekoreerimise nippi (2)

Tihti õhkame vahemerehõngulse või pisut boheemlasliku suvekodu järele. Valgeks lubjatud seinad ja sinised aknaraamid, terrassiaiad ning palju muud ilusat Kreeka saartel on imelised ning võiks ju olla ka meie kodudes. Marokoteemalised vaibad ning roomatid panevad igatsema sumedate õhtute järele. Kariibide punutised jällegi panevad vaatama kauge valge rannaliiva poole.

Kuna suveaeg on lühike, võib kasutusele võtta need viis nippi, et oma kodu veidi armsamaks muuta ja samas mitte liiga suuri kulutusi teha. Muuhulgas võib neid ja paljusid teisi eelpool mainitud stiile ka omavahel miksida.

1. Mööbliesemete taaskasutus hoopis teisel eesmärgil

Too oma suvila elutuppa baldahiinvoodi. Kaunista ja kata see suurte maroko-stiilis patjade või boholike katete ja vaipadega ning loo tuppa mõnus lesila. Pisut hipilik ja kunstipärane detail annab mustlaslaagriliku ja idamaise õhkkonna. Sobita sinna vastu sofa ja elutuppa sobilikud toolid ning kohvilaud ja märkad, kuidas detail ise ruumis tööle hakkab ja interjöörile särtsu annab.

2. Unusta klassikalised seinaplaadid ja põrandaplaadid köögis ja vannitoas

Metroostiilis klaaride ja veidi igavate seinaplaatide asemel kasuta idamaised mustreid ja miksi keraamilisi plaate erinevate mustritega. Loo sellest Lähis-Ida kööke ja ruume meenutav värvikirev pillerkaar ka oma koju. 

3. Loo sisekujundus ühtne stiil

Sinivalge värvikamma sobib suurepäraselt tuppa. Helesinine laudpõrand ja näiteks samas toonis lagi annavad hea emotsiooni igale mereäärsele toale. Proovi panna laud ka lakke, kõlab vanamoodsalt, kuid efekt on 100 % originaalne. Kui tahad julge olla, siis pane laelaud näiteks laiupidi üle lae ja põrandalauad pikkupidi üle toa. 

4. Ära karda kardinaid

Kardinad on need detailid, mis teevad suvest suve. Kasuta neid ka mujal kui ainult akna ees. Õhulised lehvivad kangad võivad eraldada ruumi erinevaid osi ning luua mõnusaid soppe toanurkadesse. Lase fantaasial lennata. 

5. Too suvekööki diivan

Söögituba ei pea olema suvekodus väga konservatiivne ja ainult klassikaliste söögitoolidega laua ääres. Tassi söögituppa vana diivan või näiteks korvmööbel. Lisa mustrilised vanaema suvekitlit meenutavad padjad. Lauale suur vaas põllulilli ja juba ongi parem.