Kõige olulisem on lapsega üritusele minnes selgitada talle, et vanemate juurest ära minna ei tohi.Foto: Leah Kelley / Pexels
Uudised
25. juuli 2019, 06:02

Valmistu suurürituseks: mida teha, et laps kaduma ei läheks? (2)

Suvel toimub väga palju üritusi, kuhu lastega minna. Sellistel üritustel on ka suur tõenäosus, et rahvasummas võib laps vanemate vaateväljast ootamatult kaduda. Mida teha, et kõik lõppeks siiski hästi?

Kõige olulisem on lapsega üritusele minnes selgitada, et vanemate juurest ära minna ei tohi. Mitme hoolealuse puhul on kokkulepped eriti olulised, sest lapsed kipuvad liikuma eri suundades või jääb keegi rahvasummas maha. Seega võiksid ka lapsed ise üksteisel silma peal hoida.

  • Kui laps silmist kaob, siis on tähtis säilitada rahu. Mida kiiremini kadumist märkad, seda tõenäolisemalt on ta kuskil lähedal. Samas ära viivita ka ürituse turvatöötajaid või politseid teavitamast, kui last siiski ei õnnestu kiirelt leida.

  • Pane lapsele selga ilmale vastavad ja erksavärvilised riided. Kindlasti jäta meelde, mida ta kannab, sest kui pead lapse otsimiseks abi kasutama, siis tead, kuidas tema välimust kirjeldada.

  • Hoia telefonis mõnda värsket pilti oma lapsest. Nii saad seda turvatöötajatele või politseile näidata.

  • Õpeta lapsele selgeks vanema telefoninumber. Kuna hirmununa võib laps selle unustada, siis on hea panna kontaktidega kaart ka taskusse, randmepaelaga käele või kirjuta see veekindla markeriga käeseljale.

  • Vaadake kooliealise lapsega koos üritusepaigas ringi ja valige koht, mis on teie kohtumispaigaks juhul, kui teineteist kaotate. Selleks sobib mõni kaugelt silmatorkav monument või rajatis.

  • Selgita lapsele, et abi võib paluda vormiriideid kandvatelt turvatöötajatelt ja politseilt. Näita ka üritusel kohapeal, kes sellised inimesed on.