Ka vannitoas saad teha loodussõbralikumaid valikuid.Foto: Pezibear/Pixabay
Kodu ja Aed
20. veebruar 2021, 08:42

Plastist vabaks! Kuidas ja millega asendada plastpudelid vannitoas? (1)

Tavaliselt on vannitubades ikka mitmeid pudeleid ja tuube, kus hästi lõhnavad ained oma viimast kasutuskorda ootavad. Aga kui pudelid tühjaks saavad, tekitavad nad mahuka prügikoguse. Kuidas edaspidi loodussäästlikumalt toimetada?

Siin on viis olulist punkti, mida silmas pidada, kui soovid elada loodussõbralikumalt.

1. Osta vähem. Mida vähem plasti koju tood, seda vähem pead seda ka välja viskama.

2. Tee vähemalt üks toode ise. Pea igale ilutootele kaubanduses on olemas alternatiiv, mis on kindlasti ka odavam. Näiteks saab ise teha kehakoorijat, näo- ja juuksemaski kui ka hambapastat. Leiad rohkelt põnevaid retsepte ka Nipiraamatust.

3. Kasuta tükiseepi. Siinjuures peab märkima, et lisaks käte pesemiseks on võimalik saada ka šampooni ja isegi palsamit tükiseebi kujul. Sedasi kaovad vannitoast pudelid, sest seebi hoiustamiseks on vaja ainult seebialust, mis võib olla vabalt ka igavene.

4. Vali looduslik materjal. Vaheta välja plastkiust pesukäsn loodusliku vastu, plastist hambaharja asemel kasuta bambusest versiooni ja raseerijaks vahetatavate žiletiteradega toode.

5. Täida uuesti. Mahepoodides on võimalik hetkel veel villida oma pudelisse pesuaineid, aga ega ka šampooni täitmine kaugel ole.

Allikas: The Essentials Club