Tehke õhtuti jalgrattamatku, minge metsa marjule, seenele, käige ujumas, kala püüdmas, rannas või ehitage kasvõi liivakastis ühiselt suur liivaloss. Foto: Xavier Mouton Photography / Unsplash
Nipid
3. august 2020, 05:41

Naudi suviseid hetki! 6 asja, mida sel suvel kindlasti veel teha jõuad

Kuigi ööd on jälle pikemad, on meil ikka veel suur suvi. Järves on vesi just paras ja tegemisi rohkem, kui ette jaksab võtta. Ent suvine aeg selleks ju ongi, et õhtul väsinuna voodisse heita ja siis hommikul uuele ringile minna! Aga mida siis sel suvel veel kindlasti teha tasuks?

Tee ise jäätist
Miks mitte proovida ise jäätist teha?! Vaja on ainult jäätisetopse, kuhu põnevaid segusid villida. Proovi näiteks banaani ja maapähkli kooslust, vahukoore, tikrite ja küpsisetükkidega jäätist või pane sügavkülma hoopis marjateed või arbuusitükke, et saada jahutav mahlajää.

Naudi suviseid sööke
Kuumal päeval ei tahakski eriti süüa, mistõttu on parim suvine toit just salat. Oma aiamaalt saab enamiku vajalikke komponentegi kätte. Kerge salatikastme tegemiseks sega kokku õli, tilgake sidrunimahla ja mett ning hakitud ürdid.

Kutsu sõbrad külla!
Suvel on hea korraldada nii koolikokkutulekuid kui ka niisama koosviibimisi. Selleks võta ette väike grilliõhtu kõige sinna kuuluvaga. Kaunista aed lintide ja vimplitega, kata laud laudlina ja päris nõudega. Varu pingile valmis ka pleedi- või tekihunnik ja küünlatopsid, sest pidu võib ju õhtusse venida. Tehke lõket, grillige, ka köögi- ja puuvilju, ning kuulake ritsikate ja lindude laulu.

Puhka passiivselt
Lülita välja telefoni andmeside ja võta kätte raamat, märkmik ja pliiats või heegelnõel-niit. Puhka sel suvel vähemalt paar päeva nii, et tegeledki ainult iseendaga. Nõnda laed oma akud täis ja lähed meelsasti taas töölainele.

Tegele pisiperega
Ära tuubi laste suve täis erinevaid laagreid ja üritusi, ka nemad tahavad puhata ning lihtsalt olla. Eriti meeldib neile vanemate seltsis. Tehke õhtuti jalgrattamatku, minge metsa marjule, seenele, käige ujumas, kala püüdmas, rannas või ehitage kasvõi liivakastis ühiselt suur liivaloss.

Ehitame maja!
Puhkuse ajal tehakse ikka remonditöid – millal siis veel! Kui peremees plaadib vannitoas põrandat, võib perenaine võtta ette teist laadi ehitusi. Näiteks teha lastega koos papist nukumaja, panna aeda kokku seiklusraja või hoopis riputada üles kiige ja selle kaunistada.