Siin korvikestes segasin maasikatele seltsiks kokku kitsejuustu-jogurtikreemi, maitset lisamas münt. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Tee ise
10. juuli 2019, 06:15

BLOGI | Kitsejuustukreemiga maasikakorvikesed

Lõpuks! Suviseim suvi! Ah, seda päikesemagusate viljade aega olen ma ikka juba nii kaua kannatamatult oodanud. Balti jaama turg on minu kodust viie minuti kaugusel, nii et kui mitte üle päeva, siis vähemalt iga kahe päeva tagant käin uute maasika- ja murelikilode järel. 

Kodumaiseid maasikaid ei ole veel raatsinud rohkem kui värskelt söömise jagu osta. Ootan, et hind veidi rahakotisõbralikumaks läheks, et saaks ka sügavkülmavarusid täiendada. Eelmisel aastal varutud marjad olen juba ammu ära söönud, lisaks ka vanemate kapis reidi teinud, nii et lisandus on väga teretulnud. Otsa tegin lahti juba rabarberiga, mille toorelt tükeldasin ja paari karpi ladusin.

Siin korvikestes segasin maasikatele seltsiks kokku kitsejuustu-jogurtikreemi, maitset lisamas münt. Muretaina retsepti siin eraldi välja ei too, eks igaühel on oma lemmik kindla-peale-mineku tainas olemas. 

Kitsejuustukreemiga maasikakorvikesed (4 tk)

  • u 100 g oma lemmikut muretainast, mina kasutasin riisi- ja mandlijahuga retsepti
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g kitsepiima toorjuustu
  • 100 g paksu Kreeka jogurtit, minu lemmik on Alma oma
  • 1 korralik sl mett
  • u 10 lehte värsket piparmünti + mõni leht kaunistamiseks
  • soovi korral 0,5 tl riivitud sidruni- või laimikoort
  • u 8 maasikat kreemi + u 15 tk kaunistamiseks
Siin korvikestes segasin maasikatele seltsiks kokku kitsejuustu-jogurtikreemi, maitset lisamas münt. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Valmista korvikesi nii:
Valmista muretainas ning suru tartalette'ivormidesse. Täksi põhi auguliseks ning küpseta ahjus kuldseks. Nisujahust põhja soovitan algul küpsetada küpsetuspaberi ja spetsiaalsete küpsetusubadega (või muu raskuse, näiteks tavaliste kuivatatud hernestega), et tainas ei kerkiks, ning alles siis korvikeste küpsetamine ilma nendeta lõpetada. Lase restil jahtuda.

Kreemiks sega toasoojad toorjuustud, jogurt ja mesi ühtlaseks. Haki maasikad ning piparmünt ning sega õrnalt ühtlaseks. Soovi korral lisa ka veidi peenelt riivitud tsitrusekoort. Jaga täidis jahtunud korvikeste vahel ning kaunista viilutatud maasikate ja mündiga. Naudi!

Allikas: Blogi Jazzinokitchen