GRILLFoto: TIINA KÕRTSINI
Sisustus
3. juuni 2021, 08:31

4 grillimise abivahendit, mida sa kindlasti vajad ja mille võid rahumeeli minema visata

Suvi on grillimise aeg ja olenemata ilmast või seltskonna suurusest, tehakse grillil kõikvõimalikke toite. Sageli ostetakse või kingitakse meile aga üha rohkem erinevaid vidinaid ja tööriistu, mida grillimisel abivahendina kasutada. Olgu need siis tangid, restid, hargid, vardad või kes teab millised ime vidinad. Aastatega võib seda nodi koguneda suurel hulgal ning tekib küsimus, kas sa tõesti vajad seda kõike?

Mida sa tegelikult vajad?

Kaks paari pikki peakoka grilltange

Kõiksugused spaatlid ja hargid on peened ja ägedad, aga sageli ebavajalikud. Tegelikkuses on grillmeistri suurim abimees tangid. Miks kaks paari? Ühed liha ja teised köögiviljade jaoks. 

Korralik resti ja grilli puhastus hari

Oma grilli harja sama hoolikalt nagu harjad oma hambaid. Tee seda kaks korda päevas ja nii, et rest oleks puhas ja veatu. See saab võimalikuks ainult tänu sellele, kui sul on korralik hari, millega grillresti küürida.

Vastupidav lihatermomeeter

Just see, mis mõõdab liha sisetemperatuuri! Isegi kui sa pead end tõeliseks grillässaks, kes usub, et teab täpselt, millal ta liha valmis on, tasub seda sisetemperatuuri siiski termomeetriga kontrollida. 

Korralik kastmepintsel

Toidupintsel on kasulik abimees! Kui sa grillid midagi enamat, kui hamburger või hot dog, siis vajad sa kindlasti maitsestamiseks oliivõli, soola, pipart. Pintsliga on seda segu parim viis köögiviljadele või lihale kanda.

Mida sa tegelikult ei vaja?

Köögivilja grillpanni

Köögivilad võib panna otse restile ja nendega ei juhtu mitte midagi hirmsat.

Grillkahvlit

Kahvli ja hargiga torkides, teed sa lihasse augud ja seepärast jookseb parem ning mahlasem kraam sealt seest välja. Kasuta parem tange. 

Õliprits

Sellega pritsid sa rohkem õli restile, miite aga oma toidule, mistõttu rikud grilli. Pane õli ja maitseaineid pigem toidule, mitte grillile. 

Pizza plaat või kivi

Ära kuula neid, kes ütlevad, et iga toidu valmistamiseks vajad spetsiaalseid aluseid ja panne. Erand on risoto ja pannkook, mida restile panna ei saa, aga pizzat saad küll otse grillrestil küpsetada.

Allikas: The Kitchen