4 grillimise abivahendit, mida sa kindlasti vajad ja mille võid rahumeeli minema visata
Mida sa tegelikult vajad?
Kaks paari pikki peakoka grilltange
Kõiksugused spaatlid ja hargid on peened ja ägedad, aga sageli ebavajalikud. Tegelikkuses on grillmeistri suurim abimees tangid. Miks kaks paari? Ühed liha ja teised köögiviljade jaoks.
Korralik resti ja grilli puhastus hari
Oma grilli harja sama hoolikalt nagu harjad oma hambaid. Tee seda kaks korda päevas ja nii, et rest oleks puhas ja veatu. See saab võimalikuks ainult tänu sellele, kui sul on korralik hari, millega grillresti küürida.
Vastupidav lihatermomeeter
Just see, mis mõõdab liha sisetemperatuuri! Isegi kui sa pead end tõeliseks grillässaks, kes usub, et teab täpselt, millal ta liha valmis on, tasub seda sisetemperatuuri siiski termomeetriga kontrollida.
Korralik kastmepintsel
Toidupintsel on kasulik abimees! Kui sa grillid midagi enamat, kui hamburger või hot dog, siis vajad sa kindlasti maitsestamiseks oliivõli, soola, pipart. Pintsliga on seda segu parim viis köögiviljadele või lihale kanda.
Mida sa tegelikult ei vaja?
Köögivilja grillpanni
Köögivilad võib panna otse restile ja nendega ei juhtu mitte midagi hirmsat.
Grillkahvlit
Kahvli ja hargiga torkides, teed sa lihasse augud ja seepärast jookseb parem ning mahlasem kraam sealt seest välja. Kasuta parem tange.
Õliprits
Sellega pritsid sa rohkem õli restile, miite aga oma toidule, mistõttu rikud grilli. Pane õli ja maitseaineid pigem toidule, mitte grillile.
Pizza plaat või kivi
Ära kuula neid, kes ütlevad, et iga toidu valmistamiseks vajad spetsiaalseid aluseid ja panne. Erand on risoto ja pannkook, mida restile panna ei saa, aga pizzat saad küll otse grillrestil küpsetada.
Allikas: The Kitchen
Kommentaarid (0)