Näonaha eest tuleb suvisel ajal eriliselt õrnalt hoolt kanda. Foto: Jose Martinez/Unsplash
Nipid
16. juuli 2019, 18:47

ILU | Eksperdid annavad nõu, kuidas suviste nahaprobleemide korral käituda

Suvel tuleb naha eest õigesti ja hellalt hoolitseda, muidu võib see ootamatult korrast ära minna. Sagedasemaid naha suvemuresid aitavad lahendada spetsialistid!

Kui nahk on kogu kehal hirmus kuiv
Nõu annab kosmeetik Ingrid Koppel: Selleks et päike ei kuivataks nahka, on oluline juua piisavalt vett. Soovitatav on võtta lisaks beetakaroteeni kapsleid, mis mõjuvad nahale hästi.

Päevita mõõdukalt ja pärast päikese käes olemist taasta naha niiskus niisutava kreemiga. Õhtul enne uinumist kreemita end rahustava ja taastava ihupiima või kehaõliga.

Kui näonahk on kord liiga kuiv, siis jälle rasune
Nõu annab kosmeetik Kristina Pihlak: Suvel eelista kerge tekstuuriga kreeme ja seerumeid vastavalt oma näonaha tüübile. Päevakreem peaks olema kindlasti päikesekaitsefaktoriga 15. Hästi mõjuvad ka niisutavad maskid 1–2 korda nädalas.

Kuival nahal võiks kasutada spetsiaalset õrnatoimelist näopiima ja näovett. Kui näonahk on rasune, osta rasusele nahale mõeldud pesemisvaht, mis on rikastatud hapnikuga. Pärast pesu kanna näole matistava toimega kreemi või seerumit.

Kui oled päikesega liialdanud ja tekkinud on päikesepõletus
Nõu annab Apotheka proviisor Maia Leede: Kindlasti tuleb esimese asjana varju minna ja nahka jahutada, et peatada põletuse süvenemine. Naha jahutamiseks sobivad jahedad mähised, näiteks jaheda veega niisutatud käterätt.

Suvises koduapteegis peaks olema põletusvastaseid või aaloeekstrakti sisaldavaid geele, mis leevendavad põletust. Soovitan Lifeplani aaloegeeli. Kui nahk valutab, võib võtta valuvaigistit. Pärast ägeda faasi möödumist niisuta nahka suure veesisaldusega kreemide ja geelidega.