Mooduldiivan Vilme.Foto: IKEA
Sisustus
18. juuli 2019, 08:38

9 jätkusuutlikku tooli Ikealt!

Iga meie otsus mõjutab ka planeeti, eriti meie tarbimine ja ostut, miks mitte teha oma kodu sisustades juba eeltööd nii, et maailm oleks ka tulevaste põlvede jaoks parem paik, kus elada. Kuidas valida jätkusuutlikumaid kaupu? Õpi tundma üheksat tooli nende sarjast ja erinevaid aspekte, mis muudavad tooted jätkusuutlikuks.

Näiteks nende Vilme nimeline diivanisari koosneb erinevatest moodulitest, mida on võimalik kombineerida ning ümber paigutada vastavalt vajadusele. Perekonna kasvades saab diivanile mooduleid lisada ning seeläbi ka selle eluiga pikendada. Lisaks saab diivani ilmet aeg-ajalt uuendada, kuna selle katet on võimalik vahetada.

Samas männipuidust tehtud tool Ivari, on taastuvast materjalist ning loodusesse sattudes ei reosta puit kuidagi keskkonda. Tooli disainimisel on peetud silmas, et see kestaks võimalikult kaua ning oleks hõlpsasti hooldatav. Näiteks kui toolile tekivad plekid või kriimud, siis on võimalik need liivapaberiga maha lihvida. Kui tooli enam kasutada ei soovi, saab selle lahti monteerida ning leida talle uus kasutusviis.
 
Paljusid Ikea tooteid saab ka ise vastavalt soovile muuta. Näiteks on nende valikus rida toole, mille puit pärineb säästvalt majandatud metsast, ning neid on võimalik enda meele järgi kas üle värvida või mõnel muul moel täiendada.
 
Vaata veel teisigi tooteid: