Mida meeles pidada, kui hakkad kingitust valima? Foto: Ana Paula Lima / Pexels
Nipid
25. juuli 2019, 13:20

Lähed pulma? 8 suurepärast soovitust kingituse valimiseks (3)

Suvine aeg on täis pikitud pidusid ja pulmi. Kas lähed lihtsama ja klassikalise rahakaardi teed või otsustad hoopis millegi isikupärasema kasuks? Mida meeles pidada, kui hakkad kingitust valima?

Kinkija meelespea:

  • Alla 50eurose rahatähega ei ole sobilik pulma minna. Kui lähed sugulase pulma, võta kaasa 75 eurot ja pereliikme või hea sõbra puhul võid arvestada lausa 100 euroga. Kui teete ühiskingi, vaata, et kõik annaksid samaväärse summa.
  • Ära võrdsusta kingituse väärtust peo asukohaga. Vahet pole, kas pidu toimub maja taga aias või uhkes renditud lossis.
  • Reaalse kingituse võib pulmapeole kaasa võtta juhul, kui see on pisike, et paar ei peaks selle transpordiga vaeva nägema.
  • Soovide nimekirja puhul lisa kingile lisaks samas teemas olevaid tooteid. Näiteks saumiksrile pane juurde ilusad köögirätikud või nunnud kausid.
  • Vana reegli "Sul on aega terve aasta pärast pulmi", asemel kehtib uus "Soeta kingitus enne pulmi või kohe pärast seda ja lase see kohale toimetada nädala jooksul".
  • Väga hinnalised kingitused on ka konkreetselt paarile loodud kunstiteosed, mida võiks teha ühise kingitusena. Tehes juba varakult tellimuse, saad pulma minna juba erakordse pulmateki, voodipesukomplekti või laastukorviga.
  • Pruudile sobib kinkida ka peen sõba või Haapsalu sall ja peiule loodud initsiaalidega rahatasku, kell või prillid. Kõike teevad Eesti disainerid. Ka võib otsida kontakti nende lemmikkunstnikuga ja lasta neile teha maali või skulptuuri.
  • Parima kingi saad teha siis, kui tead paari hobidest ja huvidest kõike. Kas nad on reisisellid, pesapunujad, kultuurihuvilised või inspireerib neid hoopis laste kasvatamine või käimine erakordsetel koolitustel? Sellest lähtuvalt võid leida ideid elamuskingitusteks või isetegemiseks. Ja alati on suur kasu purgist, mis täidetud siltidega, millel kirjas hea nõu!