Suve iluarsenalis peaksid kindlasti olema esikohal niisutav näo- ja kehakreem, mis annavad nahale kauni sära ning kaitsevad seda enneaegse vananemise eest. Foto: Angelina Litvin/Unsplash
Nipid
20. juuli 2019, 10:35

Randa minek? Kasuta neid nõkse, et nappides riietes kaunis välja näha! (2)

Suvi kutsub randa ja ega sinna minekuks passi end vähem sättida kui linnatänavale astudes. Selleks, et tunda end rannas enesekindlana ja saada kaunis, ent tervislik jume, tasub teada mõnda nippi ning trikki.

Kaunilt särav nahk

Sinu suve iluarsenalis peaksid kindlasti olema esikohal niisutav näo- ja kehakreem. Need annavad nahale kauni sära, aitavad reguleerida rasueritust, kaitsevad ilma ja naha enneaegse vananemise eest.

Rannanipid, mille eest nahk sind tänab:

  • Randa minnes kanna enne päikesekreemi nahale kiiresti imenduvat kehaõli, mis takistab niiskuskadu.
  • Pärast rannaskäiku pese end kindlasti, et saada kehalt maha liiv, merevesi ja päevituskreem.
  • Pärast dušši masseeri nahka päevitusjärgse või niiskust taastava kehakreemiga. Selleks sobivad hästi ka kookos-, avokaado- ja mandliõli.

Niks-naks karvavabaks

Karvade eemaldamiseks peaks nahka vahatama või raseerima vähemalt üks õhtu enne randa minekut. Need protseduurid ärritavad nahka ja eemaldavad koos karvaga ka naha pindmise rakukihi. Andes nahale piisavalt aega taastumiseks, väldid põletikuohtu ja nahaärritust.

Nipp vahatamisel! Enne vahatamist koori nahka, et vältida vistrikke, sisse kasvavaid karvu ja ärritust. Pärast vahatamist kanna nahale rahustavat ja jahutavat aaloegeeli. Sisse kasvanud karvu aitab vältida regulaarne kehakoorija kasutamine.

Nipp raseerimisel! Hea ühtlase tulemuse saad, kui raseerid niiskeid karvu. Selleks võta kiire dušš või vann, kuid ära jää vee alla kauaks, sest niiskusest kortsus nahka on raske raseerida. Raseerides kanna nahale ohtralt raseerimisvahtu või geeli ning kasuta teravat raseerijat. Keerulisemad kohad, nagu põlveümbrus ja pahkluud, võta ette viimasena, et kreem jõuaks karva pehmeks muuta.

Suve iluarsenalis peaksid kindlasti olema esikohal niisutav näo- ja kehakreem, mis annavad nahale kauni sära ning kaitsevad seda enneaegse vananemise eest. Foto: Angelina Litvin/Unsplash

Suvine jumestus

Päevitunud jume paksu meigikihti ei vaja. Seega vaheta jumestuskreem kergelt iluvigu varjava BB-kreemi vastu. Selleks, et ootamatu vihmavaling või ujumaskäik ei päädiks mustade silmaalustega, eelista veekindlat ripsmetušši või värvi ripsmed ja kulmud püsivärviga – nii võid suve nautida muretult.

Kaitse juukseid ehk kaunista end peakattega

Kanna suvel kübarat või pearätti, mis ei lase juustel liigselt pleekida ja hoiab ka seitlikohta põletuse eest. Hea on enne randa minekut piserdada juukseotstele palsamit või hõõruda kiharatele vaarikaseemneõli, mis kaitseb päikese, soolase vee ja pulstumise eest.

Nii saad ühtlase päevituse:

  • Kanna nahale päevitukreemi ühtlaselt, sest muidu saad endale laigulise päevituse ja kipitava päikesepõletuse kohtades, mis jäid kaitseta. Täiskasvanule piisab umbes golfi pallisuurusest kreemikogusest. Kasutades õliga pihust, hõõru vahend eriti hoolsalt naha sisse.
  • Uuenda päikesekaitset pärast ujumist või kui viibid õues terve päeva! Enamasti on 1 SPF võrdne 15–20 minutiga, heleda naha puhul on vaste 10 minutit. Eriti tõhusalt blokeerivad UV-kiirgust füüsilise ehk mineraalse fi ltriga (tsinkoksiid, titaandioksiid) kreemid, mis jätavad nahale valkja kihi, sest peegeldavad kiirgust tagasi. Need kreemid toimivad kohe pärast nahale kandmist.
  • Ära unusta huuli! Pääsed valulikest ja kooruvatest huultest päiksekaitsefaktorit sisaldava huulepulgaga.
  • Väldi aegunud päikesekaitsekreemi. Uuri tootelt, kas see ikka toimib või on aeg oma töö teinud. Päikesekaitsekreem on avatuna kasutuskõlblik umbes aasta, pärast seda toime väheneb.
Praegune rannamood soosib pigem kaetud ihu kui nappe bikiine. Igati sobilik on näiteks põneva mustriga trikoo. Foto: Christopher Campbell/Unsplash

Vali õiged rannariided!

Praegune rannamood soosib pigem kaetud ihu kui nappe bikiine. Samuti pole lauspäevitamine tervisele kasulik. Niisiis kanna julgelt rannariiete peal toredat hõlsti või sarongi.

Kõhu saad peita pilkupüüdva trikooga või pihale seotud rätikuga.
Pepu võid katta poolkõrge pihaosaga pükste sisse, millele kelmikad võivad lisada puusaketi.
Rinnad muutuvad lopsakamaks pihta trimmiva ja rindu toetava trikooga.
Naiselikke kurve rõhutavad bikiinid on sel aastal eriti moes. Kõrge värvliga bikiinipüksid loovad visuaalselt sipelgapiha. Kombineeri neid büsti toetava rinnahoidjaga ja oled rannal promeneerimiseks valmis.
Kõige tähtsam on, et bikiinid sulle sobiksid – selleks ära pelga kokku sobitada eri suurusega ülemist ja alumist osa.