puidust mööbelFoto: KALEV LILLEORG
Sisustus
22. juuli 2019, 11:02

Milline on „roheline mööbel“?

„Roheline mööbel“ on alati olnud kättesaadav, kuid viimasel ajal on see läinud eriti populaarseks säästlik ja kauakestev mööbli tarbimine. Süvenevad keskkonnaprobleemid on tõstnud ostjate nõudlust "rohelise mööbli" järele. Ka tootjad on üle minemas järjest enam rohelistele ressurssidele ja tootmisviisidele. Milline siis tegelikult see "roheline mööbel" on? Toome mõned sobivad näited.

Väiksemate mõõtmetega mööbel

Tänapäeva väiksemates kodudes tundub suur ja raske mööbel kohatu. Väiksemale mööblile üleminek käib käsikäes eelistusega, et mööblil on vähem ornamente ning on kaasaegsem.

Multifunktsionaalne mööbel

Multifunktsionaalne mööbel ei ole uus mõiste, kuid on tulnud järjest enam päevakorda seoses väikeste eluruumidega. Seega vajatakse rohkem mööblit, mis täidab mitut funktsiooni.

Tehnoloogial põhinev mööblidisain

Koosolekulaud, mis peidab endas rohkelt tehnilisi võimalusi ja diivanilaud, mis on valmistatud tehnoloogiliselt põnevast materjalist. 

Nahkmööbel

Nahkmööbel on taas leidnud populaarsuse, sest tänapäeval on sellega võimalik katta väga erineva kujuga mööblit ning see on värviline. Samuti nahk kestab kauem kui kangas ning seda on kergem hooldada.

Eritellimusmööbel

Vastavalt kliendi soovidele kohandatud mööbel on saavutamas järjest enam populaarsust. Seega järjest enam tootjaid on hakanud arvestama oma klientide individuaalsete vajadustega.

Allikas: Tsenter