uupdesign.ee
Sisustus
23. märts 2021, 12:33

8 nippi, kuidas kujundada loominguline lastetuba

Et mängudeks ruumi jääks, on tühi tuba igati inspireeriv. Aga midagi nunnut ja midagi beebieast mahub lastetuppa alati. Vähemalt emade arvates.

Valige naturaalsed materjalid. Üks lemmikuid lastetoas on naturaalne puit töödelduna naturaalsete vahenditega. Suured lemmikud on veel vilt, linane ja villane.

Valige neutraalsed, pastelsed toonid – siis märkab ka pooltoone ja teisi värve. Tugevad toonid kurnavad.

Lemmiktegelastega ei tasu üle pingutada. Need võivad kajastuda mänguasjades või voodipesus või aksessuaarides, aga mitte domineerida ega tekitada teematuba.

Raamitud pildid ja laused on moodsate kodude lemmikud. Need sobivad lastetuppa eriti siis, kui on seotud lapsele eluliste-oluliste sündmustega.

Liiga palju mänguasju ei jäta fantaasiale ruumi. Vahetage neid sõpradega või pange osa ära. Kinkimise puhul eelistage sihtfondi mõne suurema asja ostuks, siis tekib koju vähem liigset kraami.

Pakkuge võimalusi joonistamiseks: käepärast võiks olla kriiditahvel, whiteboard või siis korgitahvel kunstiteoste kinnitamiseks.

Hernekotte või lesimispatju ei saa kunagi liiga palju, alati on abi mõnest mõnusast pesast, telgist või onnist.

Voodist, eriti narist, võib välja tulla ka liumäge pidi.

wolfberry.ee

Kuna laste mänguaeg õues on piiratud, siis valmistab kodumaine lastemööblitootja Wolfberry põnnidele ka tubaseid atraktsioone, lelukaste ja sinna juurde kasevineerist mööblit. wolfberry.ee

kapikass.ee

Lastetoa sisustamine olgu ühtlasi laste arengu toetamine, leiavad selle mängulise mööbli autorid. Nende loodud kaarkiik on lastetoa lahutamatu osa. Materjalideks on vilt ja vineer. kapikass.ee

a2disain.ee

Mängumaja klõpsti kokku! Kõigest tunniga kokku-lahku käivate mängumajade idee tuli ühelt kiire eluviisiga isalt, kes otsiski üles disainerid, kes ta unistuse teoks tegid. Meister Hendrik Paimets ja visuaalilooja Annika Õismaa valmistavad nüüd lõbusaid täispuidust mängumaju koos neisse sobiva mööbliga. a2disain.ee

uupdesign.ee

UUPdesign loob tooteid lähtuvalt laste muutuvatest vajadustest. Olgu häll, söögitool või lastetoamööbel – Uupi disain sobib moodsasse kodusse ja ülejäänud sisustusega. uupdesign.ee

FB Moon-Kids

Moon Kids Pärnus on omanäolise kaubavalikuga lastepood, kust leiab trendikaid riideid, mängu-asju ja sisustuskaupa. Valikus on populaarse Prantsuse brändi DJECO arendavaid tooteid ja suurel hulgal puidust mänguasju firmadelt Little Dutch, Le Toy Van, Legler ja Goki. Veel pakutakse vaipu, tipitelke, öölampe jne. Samuti laheda disainiga loomapäid firmalt Brigbys.
FB Moon-Kids

radis.ee Foto: Rene Riisalu

Radise lapsevoodi Piku käib kokku ilma ühegi kruvita, juurde kuulub voodiriiete kast. radis.ee