TapeetFoto: MIURIO
Sisustus
28. juuli 2019, 11:51

Uuri lähemalt, mis on ökotapeet? (1)

Enamasti tähendab mõiste ökotapeet seda, et tegemist on OEKO-TEX® sertifikaadiga fliistapeediga.

Selle tapeedi materjal ei sisalda ühtegi kahjulikku ja mittelooduslikku ainet, nagu seda on PVC, plastitsiidid või erinevad klaaskiud. Lisaks kasutatakse antud toote trükivärvina pleekimis- ja lõhnavaba tsellulooskummi. Tapeedid on eriti hästi sobilikud erinevatele allergikutele. 

Tapeet Foto: MIURIO


Eestis toodetakse ökotapeeti samuti. Eriti imelisi mustrreid saab näha aga MIURIO erinevates kataloogides. Sealsed digitrükid on sageli tehtud vaiguvärvidega. MIURIO ökotapeetide uues kataloogis on esindatud ligi 50 tapeedimustrit. Rita Assor lisab, et enamus mustreid on loodud stuudio viimase kolme tegutsemisaasta jooksul. Esimest korda näevad ilmavalgust Provence’i stiilis disainitud tapeedid kollakas-oranžikas värvigammas ning avastamist ootab ka uus Terrazzo mustriga tapeedikollektsioon. „Uudsed tapeedimustrid sobivad suurepäraselt elu- ja magamistuppa ning lisavad Provence’i stiilis luksust ka näiteks suvekoju,” sõnab mustridisainer .

Antud tapeedimustrid on kirkavärvilised ja elurõõmsad, tuues ruumidesse positiivsust ja helgust, vahetab Portail.ee. "Oleme lõunamaiselt värviküllased ning temperamentsed. Meie missiooniks on pakkuda kvaliteetset kodumaist disaini, mis on valminud koostöös Saksa seinakatete tootjaga,” räägib MIURIO diplomeeritud mustridisainer Rita Assor.

Tapeet Foto: MIURIO

Tutvu MIURIO loominguga allolevas galeriis ning uuri lisa MIURIO.