Detailid söögikoha seintelFoto: Andres Raudjalg
Sisustus
26. juuli 2019, 11:46

GALERII | Kalamajas avati uus Argentiina restoran Siga la Vaca (7)

Tallinnas Vabriku tänaval avati uus Argentiina toidukultuuri tutvustav restoran Siga la Vaca. Külalistele serveeriti elaval tulel küpsenud terve lammas ja erinevaid grillitud roogasid, meelelahutuseks pakuti Ladina-Ameerika muusikat ja Argentiina tangot. Interjöör on värvikirev ja meeleolukas ning Ladina-Ameerikale omane.

Restorani Siga la Vaca peakokk argentiinlane Simon Derivi on elaval tulel lihaküpsetamist harjutanud juba teismeeast saadik. Avapeol serveeris ta Patagoonia stiilis parilla grillahjus elaval tulel neli tundi küpsetatud lammast. Chef Simon kirjeldas meeleolukalt Argentiina toidukultuuri ja kombeid, jutustades iga roa juurde selle pärituolust, koostisosadest ja söömiskommetest.

Siga la Vaca peakokk argentiinlane Simon Derivi. Foto: Andres Raudjalg

“Elaval tulel pikalt küpsenud lammas peab olema lõpuks nii pehme, et liha tuleb iseenesest kontidelt maha ja lõikama väga ei peagi. Krevette tuleb tingimata grillida koos koorega ja kui seda õigesti teha, siis muutub ka koor nii pehmeks, et selle võib vabalt ära süüa” õpetas Simon ning julgustas külalisi sööma kätega ja mitte peenetest lauakommetest kinni pidama.

Siga la Vaca restoranis valmib toit unikaalsel parilla grillil päris sütel. Chef Simon alustas juba teismelisena Argentiinas parrilla-chef ametiga, kus sai liha küpsetamist praktiseerida Argentiina parimate kokkade juures.  

undefined Foto: Andres Raudjalg

Restorani interjöör on värviküllane ja mänguline, täis ladinapäraseid detaile ja Lõuna-Ameerikale omast stiili. Palju on tähelepanu pööratud tantsule ja muusikale ning sellest lähtuvaid kujunduselemente leidub igas mõnusas nurgas.