Putukate peletamiseks on parimad looduslikud tooted, mida võivad kasutada igas vanuses inimesed, sealhulgas imikud ja väikelapsed. Foto: Hans Braxmeier/Pixabay
Nipid
30. juuli 2019, 17:30

Putukatest priiks! Mille järgi valida putukatõrjevahendit?

Putukatõrjevahendi valimine võib olla üsna keeruline. Eriti, kui sulle läheb korda, mida oma kehale pihustad. Apotheka proviisor Janika Tähnas jagab kolme põhilist aspekti, mida tähele panna, kui putukatõrjevahendit valima hakkad.

Kes kasutab? Tõrjevahendite valikul lähtu sellest, kellel toodet vaja on – kas tegu on lapse või täiskasvanuga; kui kaua on putukatõrjevahend nahal, enne kui selle saab maha pesta, ja kas inimesel, kes sääsetõrjevahendit vajab, esineb ka allergiaid.

Parim on looduslik vahend. Eelkõige soovitan looduslikke tooteid, mida võivad kasutada igas vanuses inimesed, sealhulgas imikud ja väikelapsed. Sellised on Free putukatõrjevahendid, sääsesalv Tervix ja juba tuntumad tooted sarjast Orto Plix.

Moodne sääsetõrje. Kõige uuemad ja põnevamad sääsetõrjevahendid on Prantsuse päritolu loodusliku koostisega MoustiCare’i tooted. Peale tavapäraste pihustite on neil ka üks uuenduslik lahendus: moeka disainiga putukatõrjekäevõru, mida saab kinnitada nii randmele, seljakoti külge või matkal olles telgi lakke. See on mugav, tõhus ja toimib kuni kuu aega.

Tee ise putukatõrjevahend!

Pihus teepuuõliga
Vaja läheb:
teepuuõli
toiduõli

Tee nii:
1. Tilguta pihustiga pudelisse 20 tilka teepuuõli.
2. Lisa sellele 3 tl toiduõli ja raputa segamini.

Küüslauguvesi
Vaja läheb:
küüslauku
vett
viina või taimset glütseriini

Tee nii:
1. Purusta pihustiga pudelisse küüslauguküüs. Kui soovid kangemat lahust, lisa rohkem küüsi.
2. Kalla pudel pooleldi vett täis ja loksuta.
3. Soovi korral, et segu eriti kaua toimiks, lisa pudelisse viina.