Garden Pearls ehk aiapärlidFoto: Garden Pearls ehk aiapärlid
Kodu ja Aed
1. august 2019, 04:05

Aiad ja pargid kutsuvad külastajaid tutvumisringile Eestist Lätisse

Esmakordselt ajaloos kutsuvad kahe riigi aedade ja parkide omanikud suvisel nädalavahetusel piire ületama. Tutvuda saab Läti eriilmeliste aedade ning parkidega projekti Garden Pearls ehk aiapärlid raames.

2. - 4. augustil 2019 Lätis ootavad mitmed eraaiad, botaanikaaiad, dendraariumid ja ajaloolised mõisapargid omale külalisi. Kahel järjestikusel nädalavahetusel saab osa võtta aiapärlite ekskursioonidest, töötubadest, lastele suunatud programmidest, kodukohvikutest ja paljust muust. Mitmetes aedades on võimalik kaasa osta taimi ja muud omatoodangut.

Põhja-Lätist osalevad aiad ja pargid: Kārļamuiža maastikupark ja Orchard, Kokmuiža park, Daugava muuseum, Jaunrūjas talu, Lēdurgas arboretum, Terneja park, Oleri mõisapark, Läti Ülikooli botaanikaaed, Läti Ülikooli rodopark – Babīte, Turaida muuseum-kaitseala park, Kalsnava arboretum, Kiršteins’ iluaed, Cīruļi talu ja Raunas Stādi puukool.

Lõuna ja Lääne-Eestist osalesid eelmisel nädalal aiad ja pargid: Tartu Ülikooli botaanikaaed, Audru kiriku arboreetum, Kaevandi talu iluaed, Lepiku-Mardi kollektsioonaed, Lõosilma talu iluaed, Kärstna mõisapark, Maie aed, Mikko talu Südamete Aed, Nõrga talu iluaed, Panga talu roosiaed, Portselaniaed, Rannametsa arboreetum, Risttee talu taimeaed, Räpina aianduskool ja park, Sangaste mõisapark, Seitsme Tuule aed, Tamme talu ürdiaed, Saare-Tõrvaaugu aiand.

 Aiapärlite sündmust toetab Eesti-Läti Programm Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastamisel. Projekt Garden Pearls kuulub Euroopa Liidu Interreg Eesti-Läti programmi, mille eesmärk on stimuleerida piirkondadevahelist koostööd. Aiapärlite projekti eesmärk on edendada Eestis ja Lätis aiandusturismi arengut ning Eesti ja Läti piirkonna kui aiandusreiside sihtkoha atraktiivsuse suurendamist.