Suvised viljad krõmpsuks üleöö ehk Kiirmarineerimise lihtsad nipid
Suvi on hea aeg kiirmarinaadideks. Peaaegu iga köögivili, mis turul või aias saadaval, sobib purki panemiseks ja on juba lähiajal nautimiseks valmis. See ei nõua kaanetamist, käib kiirelt ja lihtsalt ning maitseb suviselt hästi.
Kiirmarineerimiseks sobivad kõige paremini värskelt korjatud ja kõige ilusamad köögiviljad. Veidi plekilistest viljadest tee suppi või jäta need pikemaks säilitamiseks. Teades marineerimise baasretsepti, saad seda timmida igale köögiviljale sobivaks. Kiirmarineerimise võlu on, et võid proovida erinevaid äädikaid ja ürte ning tulemust hinnata juba mõne tunni või päeva pärast ning siis retsepti muuta, et uuesti katsetada. Lase fantaasial lennata!Inspiratsiooniks marinaadi maitsestamisel
Marinaad, mis sobib igale köögiviljaleLillkapsast, porgandit, kõrvitsat, kaalikat, redist ja peeti tuleks enne kiirmarineerimist paar minutit keeta, kuid näiteks suvikõrvits, tomat ja sibul sobivad marineerimiseks ka eelneva töötlemiseta.Vaja läheb:
Kommentaarid (0)