Nipid

Prügisorteerija spikker: kuidas sorteerida ning millisesse jäätmekonteinerisse erinev prügi viia? (10)

LISA KOMMENTAAR

Juss21. oktoober 2021, 15:50
Vahet seal on kas ma sorteerin ja paigutan pakendid eraldi või mitte. Prügi äraveo eest maksan ikka
.8. august 2019, 18:19
Maailma päästmine olgi iga inimese püha kohus. Selleks pole muud tarvis, kui korterisse (või öko-koopasse) kümmekond prügikasti, kuhu siis sorteerida. Tingimata tuleb vältida igasuguseid ventilatsiooni vahendeid, sest puhas õhk vajab hiljem soojendamist--aga see on kurjast. Ka vett annab ökolt kasutada--kord nädalas silmi pesta, peldikut kasutada vähemalt kümme korda, enne, kui silmapesuveega kogunenud väljaheited alla loputada. Ja kratsida--rohkem kratsida ennast. Ainult niimoodi on elu "ÖKO"
8. august 2019, 17:07
Ja kõik need konteinerid, igaüks vastavalt otstarbele erinevat värvi on korteriühistu juures?
Mina küsin:8. august 2019, 15:43
Kui paljudel on kraanikausi all kapis nii palju ruumi, et kuus erinevat jäätmekogumise kotti mahutada? Ise vastan: Arvan, et mitte kellelgi.
8. august 2019, 15:24
Aitab nippidest! See on tööstust laastav kui toormaterjalina saadakse prügist mõnikümmend protsenti. Loodaks vähem saastavamat tootmist.
ahhaa kokkuhoid8. august 2019, 14:42
Saagisin-lõikusin oma pehme mööbli kompletki, tugitoolid ja diivan, tükkideks ja kõik mahtus 3 kuu jooksul üldprügi konteinerisse ära ning viidi tasuta minema. Muidu oleks pidanud kaubiku rentima, kõik ca 15km kaugusele lohistama ja ei tea veel palju äraandmise eest maksma.
siil9. august 2019, 10:19
Mööbli saab Jäätmejaama anda tasuta, aga olmeprügi, sinna sobib peaaegu kõik, peale mööbli ja elektroonika, vaat see juba maksab ja mitte vähe...tonn oli mu meelest 100 eurot...tegelikult mugav sinna viia, kui on auto, millega viia, aga tõesti, üsna kulukas, kui kõik kokku arvestada. Kodus need igasugused kogumistotsikud on täielik jama, vahel selline tunne, et ela nagu prügimäel, elamine väike...leida tuleb sorteerijad, makske neile väärilist palka ja asi kena. Mina pole palunud kedagi kaupa hirmsasti pakendada, söögu see nn supp paaniline pakendaja...head isu!
on paliu8. august 2019, 14:30
selliseid kohtasid kus on ainult üks konteiner, võid ju sorteerida aga kastis on kõik segamini.sellisel juhul kaob mõte sorteerida.
ja siis tuleb jäätme auto8. august 2019, 13:30
ning segab selle ühtseks massiks
biojäätmeid ei saa koguda lahtiselt, sest biokotis ei ole õige suurusega8. august 2019, 13:13
esimene, kes viskab oma nutsaku kotti, tõmbab ka koti konteineri põhja. Kott laperdab konteineri ääre ümber ja ei ulatu põhja. Teiseks: pakendikonteineri nõudmine iga maja juurde ei ole õige, sest sinna visatakse, mida iganes ja keegi ei vaevu toidukarpe puhastada. Nii saategi konteineritäie solki, mida taaskasutada ei saa. Suured tünnid kaupluste juures on 50 - 100 m majadest, sinna ei lähe inimene oma pesemata/loputamata salatikarbiga, kvaliteet tunduvalt parem. Lõpetuseks: leppige omavahel kokku mida, kuhu panna. Iga artikkel kirjutab erinevalt.