Tuntuim hapendatud toit on kindlasti hapukapsas ja vähemalt korra aastas jõuab see kõigi eestlaste toidulauale.Foto: RitaE / Pixabay
Toiduuudised
28. detsember 2019, 07:01

TERVIS | 10 head põhjust, miks süüa hapendatud toitu

Tuntuim hapendatud toit on kindlasti hapukapsas ja vähemalt korra aastas jõuab see kõigi eestlaste toidulauale. Tegelikult on kasulikud aga kõik hapendatud toidud, nii et neid võiks süüa suisa iga päev.

Tuntuim hapendatud toit on kindlasti hapukapsas ja vähemalt korra aastas jõuab see kõigi eestlaste toidulauale. Tegelikult on kasulikud aga kõik hapendatud toidud, nii et neid võiks süüa suisa iga päev.

1. Paned soolestiku paremini tööleFermenteeritud toit sisaldab seedimisele kasulikke ensüüme ja probiootikume.Organism kulutab toidu töötlemisele ja seedimisele palju energiat. Muudadselle töö lihtsamaks, kui tarbid iga päev mõnd hapendatud toiduainet. Kiireminiläbi käiv soolestik aitab organismil kergemini vabaneda ka jääkainetest ja toksiinidest.2. Ergutad immuunsüsteemi80% immuunrakkudest asub soolestikus. Kui soolestik toimib hästi, oled üleüldiselt palju tervem ja ka energiat jagub rohkem. Suur heade bakterite osakaal soolestikus aitab tõhusamalt võidelda nakkushaigustega ja vähendadapõletikke. Peale ensüümide ja probiootikumide sisaldab hapendatud toit ka ajutegevuse ja energiatootmise jaoks olulisi B-vitamiine ning südamele ja silmadele kasulikke oomega-3-rasvhappeid.3. Oled teadlik toidu valmimisprotsessistKui hapendad ise köögivilju, oled teadlikum ka protsessidest, mis käärimisel toimuvad, ja saad anda toidule just sellise maitse, nagu sulle meeldib.

Edasi lugemiseks: